Ponta: "Unii oficiali maghiari ar trebui să-i ţinem după gard". Ministrul de Externe ungar reacţionează

Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE. Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, a criticat, miercuri, în termeni duri afirmaţiile premierului Victor Ponta la adresa Ungariei.

"Ponta şi-a pierdut autocontrolul prin unele afirmaţii iraţionale şi jicneşte cu asta întreaga Ungarie. Politicienii europeni civilizaţi nu spun astfel de calomnii necontrolate. Remarcile sale au o singură explicaţie: şi-a pierdut total sprijinul în politica internă din România", a declarat ministrul ungar, citat de B1 TV.

* * *

Premierul Victor Ponta a lansat marţi, un atac dur la adresa Ungariei, care şi-a anunţat intenţia de extindere la graniţa cu România a gardului pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranţi, relatează B1 TV. Într-o alocuţiune la Antena 3, Ponta a susţinut că unii oficiali maghiari ar trebui ţinuţi după gard:

”Unii oficiali maghiari ar trebui să-i ţinem după gard, să nu se mai plimbe prin Transilvania sau în Europa şi să spună lucruri ciudate. Pot să fie, printre refugiaţi, şi terorişti. Ungaria, prin faptul că ridică un gard şi aruncă problema în România, Serbia, Austria, se scoate din Europa. Noi suntem mai europeni decât ei. Eu mă gândesc cu groază la un singur lucru care e posibil: ce facem dacă militarii maghiari se apucă şi trag sau ucid nişte copii, nişte femei?”, a declarat premierul, preluat de B1.

Ponta a mai adăugat, în context, că ţara noastră are, în partea de est, un conflict mult mai grav, în Ucraina.

"În Moldova sunt tulburări şi probleme foarte mari. Ideea că cineva pune un zid cu câini şi cu militari nu va rezolva problema, sperând să o arunce la români, la sârbi sau la austrieci. Facem şi noi un zid, face şi Austria un zid, ce am rezolvat?”, a adăugat premierul.

Reamintim că marţi, ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că Ungaria a decis să înceapă pregătirile în teren pentru a construi un gard la graniţa cu România, similar celui pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranţi.

Decizia vecinilor din Ungaria a fost criticată prompt de Ministerul Afacerilor Externe în termeni civilizaţi, diplomatici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne