UPDATE: Liderii PSD, grăbiţi. Congresul partidului va avea loc în octombrie

Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea la sediul PSD
Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea la sediul PSD (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE: Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că marea majoritate a organizaţiilor judeţene social-democrate au cerut ca data Congresului extraordinar să fie 11 octombrie, relatează Agerpres.

"Marea majoritate a organizaţiilor judeţene, precum şi alţi colegi care nu sunt preşedinţi de organizaţii judeţene au solicitat ca PSD să organizeze Congres extraordinar în prima jumătate a lunii octombrie. În cadrul BPN s-au adus argumente pentru ca Congresul să se desfăşoare în prima jumătate a lunii octombrie, argumente legate de necesitatea organizării partidului pentru alegerile locale şi obligativitatea realizării unui program serios de analiză şi de stabilire a candidaturilor, care să se finalizeze până la 1 decembrie 2015. La finalul discuţiilor s-a convenit să propunem Comitetului Executiv Naţional să se organizeze Congresul pe data de 11 octombrie, duminică, şi sperăm să fie liberă Sala Palatului să putem organiza acolo", a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

***

Congresul PSD va fi organizat pe 11 octombrie, potrivit unor surse, citate de B1 TV. Decizia ar fi fost luată în şedinţa de marţi a partidului iar data Congresului a fost stabilită mai devreme de noiembrie la cererea mai multor lideri.

Mai mulţi lideri PSD au cerut organizarea Congresului PSD mai devreme, pentru alegerea liderului partidului, Liviu Dragnea fiind momentan doar şef interimar al social democraţilor, precum şi pentru lămurirea situaţiei cu UNPR. Potrivit B1 TV, liderii PSD vor să lămurească dacă partidul vicepremierului Oprea va candida alături de ei sau pe liste separate în alegerile de anul viitor.

Reamintim că în contextul în care Victor Ponta a ajuns titular al unui dosar penal iar în presă se vorbeşte tot mai mult de o debarcarea a cestuia din barca puterii, Gabriel Oprea a început să îşi promoveze partidul ca pe un reprezentant al "interesului naţional", dând din ce în ce mai multe semne de independenţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.