Ponta: „România îşi doreşte drumul european, în special pentru Moldova bineînţeles, pentru Georgia, pentru Ucraina, pentru Serbia..."

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat în acest week-end, la invitaţia şefului Executivului român Victor Ponta, la o reuniune informală din Delta Dunării, la care au participat şi Prim-miniştrii din Georgia, Slovacia, Cehia şi Serbia, transmite Moldpres cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

La întâlnire s-a discutat despre subiectele de actualitate de pe agenda europeană şi regională, în special evoluţiile din vecinătatea estică. Totodată, a fost salutată pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere şi a celui de comerţ liber cu Republica Moldova şi Georgia, la 27 iunie, şi s-a vorbit despre paşii de punere în aplicare a prevederilor acestor documente.

Premierul Victor Ponta a reafirmat sprijinul total al României pentru integrarea europeană şi dezvoltarea democratică a Moldovei, Georgiei şi Ucrainei.

„România îşi doreşte ca drumul european, în special pentru Moldova bineînţeles, pentru Georgia, pentru Ucraina, pentru Serbia... sunt decizii corecte, importante, şi noi, cei care suntem în Uniunea Europeană - fie că e vorba de Cehia, Slovacia sau România - putem şi vom face tot ce ţine de noi pentru a-i sprijini să devină cât mai repede membri ai Uniunii Europene", a subliniat Victor Ponta.

La rândul său, Iurie Leancă a mulţumit pentru invitaţie: „A fost un context nemaipomenit pentru a discuta sincer şi deschis despre relaţiile bilaterale, despre evoluţiile pe plan regional, despre provocări şi soluţii, şi, bineînţeles, să discutăm despre relaţia dintre noi şi UE”.

Premierul moldovean şi-a exprimat speranţa că semnarea Acordului de Asociere va aduce beneficii ţării noastre. „Este o oportunitate pentru a moderniza R. Moldova, societatea moldovenească, instituţiile politice, economia Republicii Moldova... De exemplu Zona de Liber Schimb se va transforma în beneficii foarte concrete. Trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a pregăti economia R. Moldova, întreprinzătorii de la noi, astfel încât atunci când vom pune în aplicare provizorie Acordul de Liber Schimb, şi asta se va întâmpla în trei-patru luni, să fim gata pentru a beneficia de regimul nou comercial, să fim gata să punem în aplicare toate avantajele”, a precizat Iurie Leancă.

Reuniunea desfăşurată în acest weekend la Tulcea, în Delta Dunării, şi-a propus coordonarea poziţiilor, discutarea evoluţiilor recente din cadrul Parteneriatului Estic şi modul concret în care statele membre ale Uniunii Europene susţin parcursul european al ţărilor partenere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe