Ponta, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe, de la Spitalul Floreasca: Orice investiţie în sănătate este o investiţie profitabilă

Spitalul de Urgenţă Floreasca, inaugurarea unor spaţii medicale noi.
Spitalul de Urgenţă Floreasca, inaugurarea unor spaţii medicale noi. (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, cu ocazia inaugurării noii Unităţi de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, că “orice investiţie în sănătate este una profitabilă” pentru că societatea este cea care beneficiază de serviciile medicale şi că procesul de modernizare va fi continuat şi la alte spitale din ţară.

“Orice investiţie în sănătate este o investiţie profitabilă, nu în termen de lei sau euro, ci în termenii în care societatea beneficiază de serviciile medicale. Sunt oamenii cărora li se salvează vieţile. Este o muncă extraordinară a medicilor şi personalului medical de aici. Fac un apel către cei care gestionează Spitalul de Urgenţă şi oficialilor ministerului să continuăm acest efort de modernizare, şi este valabil pentru spitalele din orice oraş. Medicilor le urez stabilitate. Să fie cât mai puţine schimbări venite de la Guvern, de la minister”, a afirmat primul ministru.

Raed Arafat despre noua secţie UPU: “Încă un pas de normalitate pentru Bucureşti”

La rândul său, ministrul Sănătăţii Raed Arafat a precizat că noua Unitate de Primiri Urgenţe este “încă un pas de normalitate pentru Bucureşti” şi că este a doua secţie de primiri urgenţe într-un an.

“Ce înseamnă această nouă UPU: pentru bolnavi reprezintă mai multă siguranţă, demnitate şi respect, pentru că vor intra într-un spaţiu similar cu cele existente în orice ţară cu tradiţie în acest domeniu”, a afirmat Arafat, cu ocazia inaugurării secţiei de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Floreasca.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că în 2013 va mai fi reabilitată “cel puţin” o secţie de Primiri Urgenţe în Capitală.

“Anul viitor, va fi realizată cel puţin încă o reabilitare la o UPU din Bucureşti, pe lângă alte proiecte în curs - secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar (Municipal) şi alte proiecte mici, pe alte domenii decât urgenţa”, a completat Raed Arafat.

La inaugurarea UPU, ce s-a desfăşurat luni dimineaţă la Spitalul Floreasca, au fost prezenţi primul ministru Victor Ponta, ministrul Sănătăţii Raed Arafat, fostul ministru Cseke Attila, şeful SMURD Bucureşti şi al UPU Floreasca Bogdan Opriţa şi primarul sectorului 1 Andrei Chiliman.

Înfiinţat în anul 1934 la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici şi a secretarul general al Ministerului Sănătăţii şi Ocrotirilor Sociale Constantin Deculescu, Spitalul de Urgenţe Floreasca funcţionează în clădirea din Calea Floreasca din1949. Zilnic, aproximativ 700 de pacienţi ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură