Ponta: Guvernul are deja 4 piloţi. Dragnea prezintă doar lucrurile pozitive, cele negative le lasă pe bieţii miniştri

Liderul PSD Liviu Dragnea coordonează direct membrii Cabinetului Grindeanu şi prezintă public toate lucrurile pozitive, cele negative le lasa pentru bieţii miniştri, şi-a manifestat nemulţumirea Victor Ponta, care susţine că Guvernul are deja 4 "piloţi", iar asta nu poate duce decât la un dezastru.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernul Grindeanu trebuie condus de un singur om pentru că astfel "se va prăbuşi". "Îmi susţin cu tărie opinia şi simt nevoia să mai adaug câteva elemente despre ce înseamnă un act de guvernare eficient şi coerent şi pericolele care pot apărea. Zău că ştiu foarte bine despre ce vorbesc!", a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Victor Ponta.

Redăm mai jos restul postării fostului premier:

"Am făcut parte din 3 Guverne:

1. Guvernul "Năstase" unde "manşa" era la Primul Ministru - şi cred că a fost un act de guvernare foarte bun pentru România ( creştere economică, pace socială, acces în NATO şi în UE, etc.)!

2. Guvernul "Boc" unde "manşa" era oficial la Primul Ministru, dar îl avea mereu pe Traian Băsescu dând indicaţii, luând decizii, impunând măsuri - a fost un dezastru guvernamental.

3. Guvernul "Ponta" unde m-am consultat cu mulţi oameni, am respectat imperative politice dar decizia şi viziunea guvernamentală mi-au aparţinut - cu bune şi cu rele! Tocmai pentru a folosi toate resursele mele pentru succesul actului de guvernare am dorit şi agreat ca activitatea zilnică a PSD să fie condusă în mod real în 2012-2015 de către Liviu Dragnea (eu păstrând doar un rol de ponderare şi reprezentare publică)!

Am văzut şi am criticat Guvernul "Cioloş" unde manşa a fost împărţită în mod haotic de Preşedintele Iohannis cu Premierul Cioloş şi cu "Sistemul" - deja 3 piloţi !!! Catastrofa era previzibilă şi inevitabilă!

Acum văd că Guvernul "Grindeanu" (pe care l-am votat şi al cărui succes m-ar face foarte fericit şi liniştit) cum are deja 4 piloţi ! Lângă Premier trage de manşă cu toată puterea şi preşedintele Iohannis (instalarea cu forţa în capul mesei de la Palatul Victoria sau somaţiile legate de buget sunt elemente evidente) / trage vizibil şi Preşedintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunţat la început membrii Cabinetului dar îi şi coordonează direct şi prezintă public toate lucrurile pozitive - cele negative le lasă pentru bieţii miniştri) / există din ce în ce mai vizibil şi public şi a patra "mână" pe manşă - cea a Sistemului care transmite prin vocea Procurorului General sau al Procurorului Şef DNA ce ordonanţe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie Ministru sau Secretar de Stat - ba chiar şi câte salarii se pot mari din ipoteticele şi fantezistele "prejudicii" (nu are rost să vă spun că în 2016 cu Guvernul Tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!

O întrebare simplă : dvs. vedeţi un avion şi în cabină sunt 4 piloţi care se îmbrâncesc şi ţipă unul la altul va mai urcaţi în el? Sau dacă deja sunteţi înăuntru vă uitaţi după "Ieşirea de Urgenţă" sau vă rugaţi la Dumnezeu să ajungeţi cât mai repede la aterizare ca să fugiţi mâncând pământul bucuroşi că aţi scăpat?

Adăugaţi la acest tablou sumbru încă două elemente :

1. În jurul "avionului" România este o furtună teribilă - Rusia, Ucraina, Turcia, Siria, Grecia , etc. / iar "controlorii de zbor" de la Washington şi Bruxelles au atât de multe probleme interne încât România este ultima lor preocupare.

2. România încă mai are "combustibil" economic din perioada foarte bună 2013-2015 !!! O mare parte însă a fost deja consumat în 2016 şi acum deja acul indicator se apropie de zona roşie!

Îmi fac datoria să spun aceste lucruri pentru că îmi pasă de România şi pentru că ştiu foarte bine despre ce vorbesc!

Mă adresez oamenilor care gândesc cu mintea lor - manipulările propagandistice de tipul "iată şi Ponta spune că e rău Guvernul PSD" sau "Ponta simte schimbarea şi vrea să-i ia locul lui Dragnea" sunt pentru securişti şi proşti care mă lasă deja indiferent!

Replica lui Dragnea

"Mie mi-a plăcut expresia cu avioanele, nu prea am ce să comentez aici. Poate dacă ar fi şi un copilot, poate ar fi mai puţină supărare. Dar, vorbind serios, nu se întâmplă aşa. Pe de altă parte, Victor Ponta a spus mereu un lucru cu care nu pot să nu fiu de acord în ceea ce-l priveşte - el tot timpul a considerat că preşedintele partidului să fie şi prim-ministru. Nu este foarte simplu, este pentru prima dată la noi în partid când cel care este preşedintele partidului nu este şi prim-ministru.

Dar asta nu înseamnă că de la instalarea Guvernului şi până acum, şi o să şi continuăm, o să construim un sistem de colaborare între partid, pe de o parte, şi Guvern, pe de altă parte, în care eu am foarte mare încredere. În ceea ce priveşte ordonanţa, eu am spus mereu că nu am fost implicat. Dar, dacă cineva, inclusiv dumnealui, are alte informaţii, să le transmită la instituţiile abilitate", a declarat Dragnea la finalul reuniunii CExN al PSD, citat de Agerpres.