Ponta: Dragnea încearcă s-o oblige pe Dăncilă să-l susţină. Ce poziţie are premierul?

Liviu Dragnea ar fi pierdut inclusiv susţinerea neconflictualei şi obedientei Viorica Dăncilă, căreia liderii de la Bruxelles i-ar fi spus că România rămâne pe calea europeană, dar nu se mai poate cu Dragnea, susţine Victor Ponta.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, pentru B1 TV, că Liviu Dragnea i-a cerut Vioricăi Dăncilă să iasă public şi să declare că dacă el nu va mai conduce PSD, atunci va pleca şi ea din funcţia de premier. Dăncilă, însă, nu l-ar fi ascultat.

”Ştiu că Dragnea a fost azi pe la 5.00 (17.00) peste Dăncilă să o oblige să spună că pleacă şi ea şi, după cum aţi văzut nu s-a întâmplat asta. (...) N-am văzut ca Dăncilă să fi ieşit să spună că dacă pleacă Dragnea, pleacă şi ea. Ştiu că luni Dăncilă pleacă la Bruxelles şi liderii europeni i-au spus că România rămâne pe calea europeană, dar nu se mai poate cu Dragnea. El a călcat o linie roşie: e inculpat pentru fraudarea a 25 milioane de euro bani europeni. Dacă ai furat bani europeni nu te iartă nimeni, a declarat Ponta, pentru sursa citată.

Fostul premier a mai avertizat că, dacă Dragnea nu face pasul în spate, va pierde PSD-ul în primul rând, Guvernul şi Parlamentul şi a creionat un plan pentru ca lui Liviu Dragnea să i se ia puterea în cazul în care acesta nu va renunţa la ea de bunăvoie.

"Dacă vineri, în ciuda tuturor evidenţelor, Dragnea spune ca Bashar al-Assad că nu-i interesează sau ca Lăpuşneanu că ”dacă voi nu mă vreţi eu vă vreau”, trebuie să intrăm într-o strategie de salvare: luni, un membru PSD trebuie să candideze la şefia Camerei Deputaţilor. Apoi, după ce Dragnea nu va mai fi preşedinte al Camerei, se vor duce celelalte cărămizi ale zidului pe care şi l-a format contra României, contra PSD şi contra propriilor colegi de partid”, a declarat Ponta.

Fostul premier a mai susţinut că Dragnea nu are susţinători adevăraţi, ci oameni pe care i-a cumpărat cu diverse funcţii şi avantaje şi a opinat că, dacă până la şedinţa CEx de vineri nu va mai avea funcţii de dat, Dragnea s-ar putea să se trezească fără niciun vot. Poate doar Carmen Dan îl va mai susţine, a mai spus Ponta, pentru B1 TV.

Declaraţiile lui Ponta vin pe fundalul acutizării luptei din PSD. Trei lideri marcanţi ai partidului - Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu - au semnat o scrisoare prin care se cere demisia lui Dragnea, iar la scrută vreme după ce aceasta a apărut în presă, PSD a convocat CEx-ul pentru vineri, acolo urmând să se tranşeze situaţia. Ieri seara, Adrian Ţuţuianu a ieşit public să declare că alţi 50 de parlamentari au semnat şi ei documentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne