Ponta: Dragnea a fost vizat de un flagrant al DNA când era vicepremier. A fost salvat de cineva mare din SRI

Atât liderul PSD Liviu Dragnea, cât şi Tel Drum, celebra companie din Teleorman pe care o controlează, au beneficiat de protecţie din partea statului, susţine fostul prim-ministru Victor Ponta.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea ar fi fost vizat de un flagrant al procurorilor DNA pe vremea când era vicepremier, însă demersul a fost anulat în cele din urmă şi ca urmare a unui sprijin primit de la "o persoană foarte importantă din SRI", a declarat vineri seară, la postul B1 Tv, fostul premier Victor Ponta.

Întrebat ce înseamnă că s-a anulat flagrantul şi dacă s-a discutat cu cineva în legătură cu o acţiune în flagrant a DNA în cazul lui Dragnea, fostul şef PSD a refuzat să dea detalii.

"Nu pot să vă spun acest lucru, pentru că, după cum ştiţi foarte bine, aceasta este o chestiune care are semnificaţie juridică. Dacă mă cheamă cineva din instituţiile statului, voi spune", a precizat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat de unde ştia Dragnea că urma sa aibă loc o acţiune în flagrant a DNA, fostul prim-ministru a replicat: "De la o persoană foarte importantă din SRI, care l-a şi salvat."

"Eu vă spun foarte clar, că dl Dragnea este de mult timp protejat - şi Tel Drum a fost protejat. Tel Drum e ceva atât de mare şi atât de complicat şi atât de bine protejat şi totuşi nu s-a întâmplat niciodată nimic. Iar povestea asta cu luptăm cu corupţia, dar de fapt e un business care, înţeleg, că am văzut şi eu cifrele acum, că se duce la peste 500 de milioane de euro din bani publici şi că nici până azi nu a fost deloc elucidat, arată că sunt nişte carenţe şi că au fost nişte lucruri şi nişte complicităţi. Dar, de la asta să-l aud pe dl Dragnea că este victima statului paralel sau de drept... Nu e victima; dl Dragnea a fost protejatul statului, nu paralel, că eu nu cred că a existat un stat paralel, a existat un stat care a funcţionat mai bine sau mai rău, de la caz la caz", a punctat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne