Ponta: Din cauza proiectului privind tronsonul Nădlac-Arad, CE a blocat POS Transporturi

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Arad, că din cauza proiectului privind construcţia tronsonului de autostradă Nădlac-Arad, Comisia Europeană a blocat tot Programul Operaţional Sectorial Transporturi, transmite corespondentul NewsIn.
Epoch Times România
30.11.2012

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Arad, că din cauza proiectului privind construcţia tronsonului de autostradă Nădlac-Arad, Comisia Europeană a blocat tot Programul Operaţional Sectorial Transporturi, transmite corespondentul NewsIn.

Ponta a afirmat că proiectul a fost atribuit de fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, omului de afaceri Nelu Iordache.

„Nădlac-Arad este proiectul din cauza căruia Comisia Europeană a blocat, pentru toată România, Programul Operaţional Sectorial Transporturi. Nu are nicio vină niciun arădean şi nu are nicio vină niciun român că acest grup mafiot al PDL, cu Falcă, cu Boagiu, cu Ungureanu, cu Dan Diaconescu, cu Videanu, a încălcat legea atât de grav şi a încălcat legi europene“, a susţinut Victor Ponta.

Ponta a mai afirmat că pentru autostrada Nădlac Arad s-a sesizat Oficiul de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene şi Direcţia de Luptă Antifraudă din România şi s-au constatat nereguli.

„Pe baza acestor constatări, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a reziliat contractul cu Romstrade şi a repornit procedura de licitaţie. În luna ianuarie se face o nouă licitaţie şi un alt antreprenor va reîncepe lucrările. Banii sunt. Problema este că, în acest moment, Comsia Europeană, pe bună dreptate, ne-a suspendat banii, dar nu doar pentru Nădlac – Arad, ci pentru tot Programul Operaţional Sectorial Transporturi. Ca să ştiţi de ce nu avem bani şi pentru alte sectoare din ţară. Pentru că doamna Boagiu, cu domnul Falcă, probabil, au furat din bani. Asta e. Sau au încredinţat contractele greşit. Orice contract care se descoperă că a fost ilegal se reziliază. Există verificări la toate contractele din fonduri europene“, a mai declarat premierul.

Tot vineri, la Arad, Victor Ponta, a reacţionat la a afirmaţiile primarului Gheorghe Falcă, care a acuzat Guvernul că a blocat investiţiile la două pasaje pe centura municipiului.

„Am venit la Arad să discutăm despre proiectele guvernamentale. Cei de la PDL au vorbit în această campanie despre ce s-a alocat Aradului şi ce s-a tăiat Aradului. Am venit pregătit cu tabelul de la CNADNR. Pentru pasajul denivelat pe centura de ocolire Arad – DN 7, ceea ce cred că pentru toţi locuitorii Aradului este un coşmar, şi nu numai, s-au alocat în bugetul de stat 11,2 milioane de lei. În 6 februarie, de la proiectul pasaj denivelat centura de ocolire a Aradului s-au tăiat 2,2 milioane de lei. Pe data de 24 aprilie, cu 3 zile înainte să cadă la votul din Parlament, domnul prim-ministru Ungureanu a tăiat 1,9 milioane de lei. Guvenul pe care îl conduc nu a tăiat niciun leu din banii pentru proiectul de centură“, a susţinut Ponta, care a mai adăugat că în bugetul pentru anul 2013, pentru centura Aradului sunt alocate 27 de milioane de lei, pentru finalizarea lucrărilor.

Premierul a mai afirmat că „Aradul este o victimă a sistemului mafiot condus de PDL“. „Ştiu foarte bine că peste 300 de kilometri din Arad de drumuri urmau să intre în reabilitare. Din păcate, aceste drumuri, erau încredinţate de către PDL domnului Iordache. Cel care astăzi a mai plecat puţin de la DNA“, a declarat Ponta.

Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, alături de alţi lideri ai USL au fost prezenţi vineri la Arad, unde au participat la lansarea candidaţilor locali ai Uniunii la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa „Avram Iancu“ din centrul Arad, în faţa a circa 2.000 de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor