Ponta, despre afirmaţiile fostului ministru de interne: Rus se referă la ameninţările lui Traian Băsescu

Victor Ponta (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
14.08.2012

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că fostul ministru de interne Ioan Rus în declaraţiile sale despre motivele care l-au determinat să demisioneze se referă la ameninţările lui Traian Băsescu.

El a precizat că ştia că cei doi miniştri, Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, vor demisiona.

"Am discutat (cu preşedintele interimar Crin Antonescu n.r.) despre faptul că cei doi miniştri o să îşi dea demisia luni dimineaţă şi că trebuie să numim alţi miniştri", a spus Ponta, la B1Tv precizând că dacă nu demisionau Rus şi Dobre nu îi remania.

Premierul a subliniat că "a vorbit foarte mult cu Ioan Rus" şi că încă vorbeşte cu el şi a adăugat, referindu-se la fostul ministru delegat pentru Administraţie Victor Paul Dobre, că doar Parlamentul va decide dacă va aviza cererea Parchetului de a-l ancheta.

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Ioan Rus a declarat luni dimineaţa că, indiferent ce adrese ar fi trimis la Curtea Constituţională, oricum ar fi ajuns să fie audiat de procurori pentru că ar fi existat cineva care să conteste numărul de alegători.

"Nu am dat niciun fel de dispoziţie legat de alegeri şi conţinutul lor. În perioada de după şedinţa de Guvern de marţi până la următoarea şedinţă de Guvern, eu am fost, prin jocul programării, în concediu de odihnă. Ce îmi trece prin minte aşa este faptul că, dacă colegii mei ar fi trimis o adresă că sunt 18.318.000 persoane punct, s-ar fi găsit cine să spună că mai sunt o sută de morţi şi 300 de răniţi şi am dezinformat Curtea. Cred că eram pe o stradă cu sens unic care ducea la Parchet", a spus Ioan Rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor