Ponta cere să se aplice penalizări pentru întârzierile la autostrăzi

Premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta. (DIETER NAGL / AFP / GettyImages)
Cristina Boiangiu
03.07.2012

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor să aplice penalizări de întârziere constructorilor care nu respectă termenele de finalizare la autostrăzi şi să renunţe la glume.

Reacţia lui Ponta vine după ce secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Horaţiu Buzatu, a spus în glumă că nu poate exista nicio garanţie în privinţa termenelor de finalizare la autostrada Bucureşti-Ploieşti. "Se lucrează, sper că se vor termina... Ştiti cum e, siguri nu putem fi niciodată. S-a anunţat şi sfârşitul lumii, dacă nu ma îndoiesc, undeva la sfârşitul acestei luni. Dacă vine sfârşitul lumii înainte, atunci nu vom mai putea circula", a spus Buzatu.

Ponta a declarat că nu gustă glumele "cu lumea de apoi", iar secretarul de stat ar fi bine să le ţină pentru el. Buzatu a mers săptămâna trecută în inspecţie pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, care trebuia închis la sfârşitul lunii iunie, însă lucrările nu sunt gata.

Ponta i-a cerut să mai facă o inspecţie pe teren în cursul zilei de joi. Autostrada ar putea fi deschisă circulaţiei abia pe 1 august, însă cu restricţii de viteză şi după ce se vor remedia unele probleme de construcţie.

Segmentul de autostradă Bucureşti-Ploieşti ar fi trebuit terminat încă din 2010, însă darea în folosinţă a fost amânată de mai multe ori. Valoarea totală a lucrărilor este de 450 milioane euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor