Ponta către ministrul Transporturilor: Fără milă faţă de constructorii autostrăzilor Bucureşti-Ploieşti şi Bucureşti-Constanţa

Premierul Victor Ponta. (www.gov.ro)
Epoch Times România
27.06.2012

Premierul Victor Ponta i-a cerut lui Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor, în şedinţa de guvern de miercuri, să nu aibă milă şi să nu tolereze amânări la termenele de finalizare a lucrărilor de la autostrăzile Bucureşti-Ploieşti şi Bucureşti-Constanţa iar constructorilor care întârzie să le aplice penalizări.

"Vă rog, domnule ministru al Transporturilor, mâine să mergeţi şi la autostrada Bucureşti-Ploieşti şi la autostrada spre Constanţa, vreau să ştim foarte clar ce se întâmplă acolo, de ce nu se respectă termenele şi să luaţi imediat măsuri. Aşa cum m-aţi informat, fără milă, fără amânări, cine a promis şi a semnat şi nu s-a ţinut de cuvânt plăteşte. Nu există nicio firmă pe care să o iertăm într-un fel sau altul şi oamenii aşteaptă de la noi să ştie când sunt gata autostrăzile respective şi cine plăteşte pentru faptul că nu s-au respectat termenele", a spus Ponta.

Referitor la preţul carburanţilor, premierul a constatat că au existat cinci ieftiniri succesive, însă i-a cerut ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să continue să ia măsurile instituţionale şi legale pentru un control al statului în privinţa preţului combustibililor.

"Am constatat că după ce au fost doar creşteri la preţul la carburanţi, văd că au fost cinci descreşteri, sigur, mici. Vă rog în continuare, domnule ministru, prin toată politica de negociere şi de implicare să ţinem acest fenomen, atât cât se poate din punct de vedere legal şi instituţional, sub control", a afirmat premierul.

În ceea ce priveşte domeniul energiei, Ponta a dat asigurări că Guvernul, "atât cât este din punct de vedere legal competenţa sa, este profund interesat în operaţiunea de reintrare în legalitate a tuturor societăţilor din zona energiei".

"Vorbesc de societăţile la care capitalul integral sau majoritar este al statului. M-am bucurat să aud că anumite contracte care erau în mod clar împotriva intereselor societăţilor respective şi împotriva intereselor noastre încep să fie reziliate şi sunt convins că şi Hidroelectrica şi toate celelalte societăţi vor putea să intre în procesul stabilit cu FMI într-o formulă adevărată şi corectă, nu viciată pe criterii subiective, iar sprijinul Guvernului este total pe această temă", a subliniat şeful Guvernului.

Referitor la o iniţiativă legislativă, votată la Parlament, pentru reînceperea vânătorii în Delta Dunării, Victor Ponta i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, să contribuie la emiterea unui punct de vedere al Guvernului în acest caz, prim-ministrul declarându-se împotriva reluării vânătorii în Deltă.

"Doamna ministru al Mediului, vreau să adoptăm astăzi o poziţie foarte clară faţă de ceea ce ONG-urile ne-au transmis. Eu, personal, o spun foarte hotărât: nu voi fi niciodată de acord să reînceapă vânătoarea în Delta Dunării. Respect decizia Parlamentului, înţeleg că nu e o decizie formală în acest sens, dar s-a adoptat o anumită lege. Vă rog să precizăm astăzi poziţia Guvernului şi mecanismele prin care vom proteja ceea ce este o bogăţie a României care nu poate fi afectată de nimeni, nici de Parlament, nici de Guvern, nici de interese private în acest sens", a arătat şeful Executivului.

Totodată, el şi-a exprimat speranţa că miercuri Curtea Constituţională va da o decizie favorabilă Guvernului, după ce preşedintele Traian Băsescu a cerut o soluţie privind reprezentarea României la Consiliul European.

"Sper ca astăzi Curtea Constituţională să ne confirme acest drept de a guverna, cum cer oamenii, pentru că nu cred că un singur om poate şi are dreptul să le facă pe toate", a afirmat Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor