Ponta: Banii împrumutaţi şi aruncaţi de guvernele Dragnea ajung la suma împrumutată de Băsescu de la FMI

Fostul prim-ministru Victor Ponta s-a arătat nemulţumit de "modul în care Sistemul de Putere al Grupului de la Teleorman conduce România".
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Banii împrumutaţi de România şi aruncaţi pe prostii inutile de guvernele Dragnea ajung la suma împrumutată de fostul preşedinte Traian Băsescu de la Fondul Monetar Internaţional în 2010, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, fostul premier Victor Ponta, distribuind un articol potrivit căruia "România se îngroapă în datorii din cauza deficitului bugetar".

"V-aţi întrebat vreodată de unde dăm aceşti bani înapoi? Vindem Lacul Belina, firma Teldrum, casele din Brazilia sau din Teleorman sau din Sinaia, fondurile de vânătoare? Nu cred - din păcate! Iar banii o să îi dăm înapoi din buzunar pentru că nu sunt investiţi în ceva productiv, ci doar în cumpărarea unor şefi de partid şi unor jurnalişti care să ţină Sistemul de Putere al 'Grupului de la Teleorman'! Noi suntem ţinuţi prizonieri la televizor cu tot felul de poveşti despre trecut (azi s-a trezit din somn şi Procurorul General "Nea Gusti" Lazăr să cerceteze evenimentele de la Revoluţie). Ce a fost acum 30, 20, 10 ani. Între timp nu avem voie şi nici cum să vorbim despre prezent - cum este guvernată ţara, cum doar suntem minţiţi cu tupeu nemărginit despre investiţii care se fac doar în hârtii, despre fonduri europene care se absorb doar în emisiunile TV plătite de câte un ministru, despre salarii şi pensii care cresc în discursuri sforăitoare şi scad odată cu inflaţia şi creşterea tuturor preţurilor", a declarat Ponta.

Liderul Pro România avertizează că va veni vremea să plătim banii împrumutaţi acum ca să acopere prostia şi demagogia guvernanţilor.

"Şi mai ales nu avem voie să vorbim de viitor - unde trebuie să plătim toţi banii împrumutaţi acum ca să acopere prostia şi demagogia celor care ne guvernează. Cineva priceput mi-a făcut recent un calcul matematic din care rezultă că banii împrumutaţi de România şi aruncaţi pe prostii inutile de către guvernele Dragnea 1, 2 şi 3 în 2017 - 2018 ajung deja la suma împrumutată de Băsescu de la FMI în 2010! Suntem chiar blestemaţi să repetăm toate tragediile trecutului sau chiar ne merităm soarta?", a precizat Ponta.