Ponta: Avem un nou acord cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială

Victor Ponta, premierul României
Victor Ponta, premierul României (Epoch Times România)
Epoch Times România
29.07.2013

Guvernul României a încheiat cu succes negocierile unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, a anunţat, luni, premierul Victor Ponta.

“Am încheiat, practic, şi negocierile pentru un nou acord cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială”, a declarat Victor Ponta, la finalul întâlnirii cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional.

Termenii noului acord cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială vor fi prezentaţi miercuri, a mai spus premierul.

Acordul va fi unul de tip preventiv şi va avea o valoare între 3 şi 5 miliarde de euro. Prim-ministrul a declarat, joi, că în noua înţelegere, România trebuie să îndeplinească mai puţine condiţii decât în cele două acorduri anterioare. Noul acord va fi încheiat pe o perioadă de doi ani.

România nu va trage bani din împrumut. Acordul va reprezenta doar o garanţie menită să încurajeze investitorii străini să vină în România. În plus, noua înţelegere îi va permite României să se împrumute în continuare ieftin de pe pieţele externe.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional se află la Bucureşti pentru a stabili detaliile noului acord. Vizita se încheie pe 31 iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor