Ponta a confirmat că Ecaterina Andronescu este propunerea sa pentru funcţia de ministru al Educaţiei

Premierul Victor Ponta. (www.gov.ro)
Epoch Times România
21.06.2012

Prim-ministrul Victor Ponta a confirmat, joi, faptul că Ecaterina Andronescu este propunerea sa pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi a apreciat în acelaşi timp activitatea depusă de ministrul interimar Liviu Pop.

"Doamna Andronescu este propunerea noastră pentru funcţia de ministru al educaţiei. Cele 45 de zile de interimat ale domnului ministru Pop expiră pe 30 iunie. Din punctul meu de vedere, domnul Pop a făcut un lucru şi o muncă extraordinară într-o perioadă foarte grea - examene de Bacalaureat în special - şi aştept de la domnia sa să finalizeze toate procedurile în aşa fel încât, când îi predă doamnei Andronescu mandatul, să nu apară iarăşi o problemă de coordonare. Dar decizia este luată", a precizat la Bistriţa, premierul Ponta.

El a adăugat că procesul pe care Ecaterina Andronescu îl are cu Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea sa a fost motivul pentru care aceasta nu a fost propusă de la început ministru al educaţiei.

"Doamna Andronescu a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti. Acesta a fost motivul pentru care nu am propus-o de la început ministru, pentru că avea pe rol un proces cu Agenţia Naţională de Integritate. În urmă cu o săptămână sau două, Curtea de Apel s-a pronunţat şi a stabilit că doamna Andronescu nu este incompatibilă. Probabil că ANI va face recurs, dar e foarte probabil ca recursul să se judece peste vreun an sau doi", a spus premierul.

Premierul speră ca noul ministru al educaţiei să poată depună jurământul luni, odată cu noul ministru al culturii, Puiu Haşotti.

"Am transmis în scris propunerea cu domnul Haşotti şi, imediat ce am încă o discuţie cu domnul Pop şi cu doamna Andronescu - ei sunt cei care se coordonează privind transferul atribuţiilor -, fac în scris şi propunerea cu doamna Andronescu. Dacă lucrul acesta se întâmplă până luni, când preşedintele ne-a fixat momentul depunerii jurământului de către domnul Haşotti, o să fac imediat procedurile necesare în aşa fel încât să depună ambii miniştri", a mai spus Ponta.

Primul ministru Victor Ponta a participat, joi, la depunerea jurământului de către noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care este în acelaşi timp şi liderul organizaţiei judeţene a PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor