Polonia va crea un centru pentru dezvoltarea rurală a Republicii Moldova

Donald Tusk.
Donald Tusk. (PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Getty Images)

Polonia este dispusă să creeze un centru pentru dezvoltarea rurală a Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut vineri de Premierul Iurie Leancă în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Chişinău împreună cu omologul său polonez Donald Tusk.

“Apreciez disponibilitatea Poloniei de a crea un centru pentru dezvoltarea rurală a Republicii Moldova. În 2014 sunt planificaţi deja 2 milioane de euro, pentru anul viitor 8 milioane, iar din 2016 până în 2020 - cel puţin 12 milioane de euro”, a precizat Leancă. Premierul a adăugat că în cursul întrevederii cu omologul său a mai fost discutată posibilitatea oferirii din partea Poloniei a unui împrumut pentru dezvoltarea zootehniei şi industriei legumicole din Moldova.

Premierul Poloniei Donald Tusk a reiterat sprijinul ţării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova. “Calea voastră spre Europa a fost deschisă. Acordul de Asociere urmează să fie semnat în luna iunie, regimul liberalizat de vize va fi obţinut în luna mai curent, şi sper ca în perspectiva apropiată - şi calitatea de membru deplin al UE“, a punctat Donald Tusk.

În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, Premierul Poloniei a specificat că ţara sa şi UE în general optează pentru identificarea unor soluţii paşnice.

Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, efectuează vineri o vizită oficială în Republica Moldova. Premierul polonez se va întîlni cu mai mulţi oficiali de la Chişinău şi va participa la inaugurarea Forumului economic moldo-polonez, în cadrul căruia urmează să fie semnate şi o serie de acorduri bilaterale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe