Polonia publică un document care îi ghidează pe cetăţeni cum să opereze în timpul unui conflict armat

Distrugerile provocate de invazia rusă în Ucraina
Distrugerile provocate de invazia rusă în Ucraina

Guvernul polonez a publicat un ghid care îndrumă cetăţenii să se pregătească eficient în cazul unui eventual război.

Documentul arată publicului ce să facă în caz de atacuri cu arme convenţionale, chimice sau nucleare şi descrie sistemele de avertizare publică care ar fi utilizate în astfel de evenimente.

Ghidul îi sfătuieşte pe polonezi să se aprovizioneze cu apă, alimente, medicamente, baterii şi mijloace de iluminare în caz de întrerupere a energiei electrice.

Deşi guvernul susţine că trebuie să pregătească publicul pentru diverse scenarii, a negat că ghidul are vreo legătură cu războiul din Ucraina. Ghidurile anterioare au inclus situaţii precum inundaţiile şi vremea aspră de iarnă.

Totuşi, ameninţarea cu invazia rusă ridică temeri pentru unii oameni din Polonia, care are graniţă comună cu Ucraina.

În timp ce Rusia şi-a concentrat în mod semnificativ eforturile de război asupra nordului, sudului şi estului Ucrainei, a efectuat bombardamente în oraşul vestic Lviv, aflat la 60 de km de graniţa poloneză.

Nu există informaţii specifice care să arate că Rusia plănuieşte un atac asupra Poloniei sau că Polonia se aşteaptă la unul, dar există temeri că Rusia ar putea încerca să-şi extindă invazia asupra ţărilor vecine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe