Poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni nu se afla în misiune. A fost pus sub control judiciar

.
. (Screenshot)

Poliţistul care a intrat cu maşina în două fete, de 11 şi 13 ani, lovind-o mortal pe una dintre ele, nu se afla în nicio misiune în momentul accidentului, informează Libertatea.ro. Un procuror de caz a anunţat, vineri, că agentul a fost audiat azi de procurori, este acuzat de ucidere din culpă şi a fost pus sub control judiciar.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Sectorului 1, Călin Radu, a precizat vineri, că poliţistul nu a acordat „prioritate victimei şi a accidentat-o provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat”.

„Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a mai informat acesta.

Potrivit declaraţiilor făcute de martori şi confirmate de procurori, poliţistul circula fără semnalele acustice pornite, dar şi cu o viteză mai mare decât limita din zonă.

„S-a reţinut că nu au fost respectate prevederile din Ordonanţa de Urgenţă, s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză în zona respectivă, s-a dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili viteza pe care o avea”, a declarat Călin Radu.

Procurorii urmează să decidă ce măsuri se vor lua în cazul agentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne