Poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni nu se afla în misiune. A fost pus sub control judiciar

.
. (Screenshot)

Poliţistul care a intrat cu maşina în două fete, de 11 şi 13 ani, lovind-o mortal pe una dintre ele, nu se afla în nicio misiune în momentul accidentului, informează Libertatea.ro. Un procuror de caz a anunţat, vineri, că agentul a fost audiat azi de procurori, este acuzat de ucidere din culpă şi a fost pus sub control judiciar.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Sectorului 1, Călin Radu, a precizat vineri, că poliţistul nu a acordat „prioritate victimei şi a accidentat-o provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat”.

„Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a mai informat acesta.

Potrivit declaraţiilor făcute de martori şi confirmate de procurori, poliţistul circula fără semnalele acustice pornite, dar şi cu o viteză mai mare decât limita din zonă.

„S-a reţinut că nu au fost respectate prevederile din Ordonanţa de Urgenţă, s-a stabilit că nu a respectat regimul de viteză în zona respectivă, s-a dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili viteza pe care o avea”, a declarat Călin Radu.

Procurorii urmează să decidă ce măsuri se vor lua în cazul agentului.