Poliţiştii acuză o "situaţie incredibilă" la vârful Direcţiei Generale Anticorupţie. Cer demisia şefului DGA

Liviu Vasilescu (Captura video, Valea Prahovei TV)
Loredana Diacu
12.08.2023

Sindicatul poliţiştilor EUROPOL cere demisia şefului Direcţiei Generale Anticorupţie după ce un tânăr poliţist a acuzat că a fost intimidat de acesta după un conflict cu un judeactor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mai exact, poliţistul Ciorîia Gheorghe Giorgian a acuzat că după ce a avut un schimb mai acid de replici cu un judecător de la Înalta Curte, acesta a pus mâna pe telefon şi i-a făcut probleme la serviciu. Concret, poliţistul, angajat la Direcţia Judeţeană Anticorupţie Olt susţine că a fost intimidat la muncă de către conducerea DGA după ce a intrat în conflict cu judecătorul Nicolescu Alin Sorin de la Înalta Curte. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Redăm postarea sindicaliştilor de la Europol

"Situaţie incredibilă la nivelul conducerii centrale a Direcţiei Generale Anticorupţie

Un tânăr ofiţer, angajat al Serviciului Judeţean Anticorupţie a fost chemat la Bucureşti pentru ca directorul general al acestei structuri să îl ruşineze pentru că l-ar fi supărat pe un supraveghetor implicat în examenul de licenţă la care poliţistul participa.

Dacă aţi avut impresia că DGA-ul este o instituţie unde “integritatea” este crez, ne demonstrează Liviu Vasilescu contrariul. Practicile securiste de intimidare şi hărţuire sunt instrumente frecvent folosite de acest personaj care şi-a demonstrat de-a lungul timpului impotenţa profesională.

Totuşi, trebuie să ai mare tupeu ca la nici 1 lună de la reportajul Recorder referitor la cazul ofiţerului hăituit de la Bihor, să-i ordoni unui subaltern să vină de la Olt la Bucureşti, din timpul programului în care acesta avea de cercetat fapte de corupţie, pentru a-l intimida, pentru a-l pedepsi cu “pshihologul” dar şi pentru a-l obliga să îşi ceară scuze supraveghetorului de la examen, care este şi “puţin” judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La fel de ciudat este că de data aceasta Liviu Vasilescu nu a mai ales vreo biserică unde să se întâlnească cu subalternul său, la fel cum a făcut cu familia interlopului defunct Emi Pian, ci “chemarea la centru” s-a realizat cu scopul evident de a-i produce colegului o stare de temere şi de demoralizare.

Aşteptăm cu foarte mare interes să vedem dacă noul ministru de interne, Cătălin Predoiu, va tolera la rândul său aceste metehne securiste şi care nu au nicio legătură cu principiile de drept şi integritate. Liviu Vasilescu face parte din gaşca secretarului de stat Despescu şi i s-au tolerat toate derapajele din ultimii ani.

P.S. Ne oferim voluntar să îi scriem demisia domnului Vasilescu pentru că am înţeles că nu prea le are cu scrisul."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor