Poliţist: „Direcţia Antidrog din Bucureşti nu are aparat Drug Test în dotare”

Droguri
Droguri (DIICOT)

Direcţia de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti nu are niciun aparat Drug Test în dotare, a dezvăluit un ofiţer de poliţie, pentru PRESShub.

Întrebat dacă ministrul Predoiu a avut dreptate când a afirmat, la Prima TV, că, la nivel politic, nu s-a perceput la timp gravitatea problemei legate de droguri şi că, în aceste condiţii, instituţiile nu au instrumentele adaptate vremurilor pentru a combate acest fenomen, ofiţerul a explicat că în toată ţara sunt doar 200 de poliţişti care se ocupă de combaterea traficului de droguri şi că aceştia nu au niciun fel de dotare pentru a combate traficul de droguri.

„Un ofiţer antidrog are un salariu cuprins între 3.000 şi 8.500 de lei. Banii pentru surse provin din buzunarul lui, nu există un astfel de fond la nivelul instituţiei. În plus, nu avem niciun fel de dotare tehnică pentru a combate traficul de droguri. Nu există calculatoare, spaţiu sau tehnică specifică. De exemplu, BCCO Bucureşti nu are niciun aparat Drug Test în dotare. Dacă vrei să testezi o persoană, tu, ca ofiţer antidrog, trebuie să chemi poliţia rutieră cu aparatul”, a spus ofiţerul de poliţie.

El mai susţine că, de aproape zece ani, lupta antidrog şi combaterea criminalităţii organizate din România este coordonată de trei oameni: secretarul de stat MAI Bogdan Despescu, chestorul Vasile Costea numit, în 2012, în funcţia de şef al Brigăzii pentru Combatere a Crimei Organizate Bucureşti de către fostul ministru de Interne Petre Tobă şi Claudiu Vasile Cucu, zis Jean Cucu, fost şef al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, în prezent consilier al ambasadorului României în Pakistan.

Articolul integral poate fi citit aici.