Poliţist de frontieră din Moldova “bătut măr” de un superior. Ar fi pierdut un lot de ţigări cu destinaţia România

Maşină a Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova
Maşină a Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova (Facebook / border.gov.md)

Un poliţist de frontieră din Republica Moldova a fost “bătut măr” de un superior pentru că ar fi pierdut un lot de ţigări ce urma sa ajungă ilegal în România, cazul fiind relatat de fostul deputat Chiril Moţpan, fost preşedinte al Comisiei Securitate Naţională. Poliţia de Frontieră a anunţat într-un comunicat de presă că a fost dispusă o anchetă de serviciu şi “condamnă actele de aplicare a forţei fizice în rândul angajaţilor”, relatează Unimedia.

“Lupta ‘acerbă’ cu contrabanda sau cum a fost bătut măr un ofiţer de investigaţii din cadrul Direcţiei Vest a Poliţiei de Frontieră de superiorii săi pentru că a pierdut un lot de ţigări, destinat să treacă Prutul ilegal. Fabula contrabandei ‘în floare’, mai pe lung. Un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră ne anunţă despre nişte acţiuni ‘pretins ilegale, manifestate prin aplicarea forţei fizice de către un funcţionar public cu statut special din cadrul Direcţiei Vest, faţă de un alt funcţionar public din aceeaşi Direcţie’.

Pe lângă faptul că, nu ştiu de ce cei de la IGPF consideră că aplicarea forţei fizice faţă de un subaltern poate fi calificată drept o acţiune ‘pretins ilegală’, absolut halucinant mi se pare motivul pentru care s-a ajuns la un astfel de comportament al unui superior faţă de subalternul său. Din sursele mele am aflat că motivul este unul de ‘rutină’ şi....infracţional. Cică la sfârşitul lunii mai, nişte şefi mari de la Poliţia de Frontieră ar fi pierdut în jur de 10. 000 de pachete de ţigări (care ar fi costat 10.000 de euro) pe malul Prutului, în regiunea raioanelor Hânceşti şi Nisporeni”, a precizat Moţpan pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Moţpan a mai afirmat că lotul de ţigări urma sa ajungă în România:

“Motivul dispariţiei ar fi fost faptul că lotul de ţigări de marca Colts, produse la o fabrică de la Orhei, acolo unde un primar de sat din raionul Hânceşti are o rudă care ar asigura livrarea prin intermediul unui ofiţer de investigaţii, ar fi fost ascunse pe malul râului Prut, pentru a fi trecute noaptea în România, dar ar fi fost descoperite şi luate de nişte localnici fără bun simţ. În consecinţă, această istorie în stilul lui Ostap Bender s-a încheiat cu o pedeapsă aspră pentru un ofiţer simplu de investigaţii care a fost bătut de un şef mare pentru ‘misiunea neîndeplinită’”.

Răspunsul Poliţiei de Frontieră moldovene:

“Conducerea Inspectoratului General a Poliţiei de Frontieră a fost sesizată de către DR regională Vest despre unele acţiuni, pretins ilegale, manifestate prin aplicarea forţei fizice, de către un funcţionar public cu statut special din cadrul DR Vest, faţă de un alt funcţionar public din aceeaşi direcţie. Comunicăm că pe cazul dat a fost sesizată, conform competenţelor, şi Procuratura raionului Ungheni.

În acelaşi timp, a fost dispusă efectuarea unei anchete de serviciu pentru examinarea multiaspectuală, completă şi obiectivă a cazului relatat. Poliţia de Frontieră condamnă actele de aplicare a forţei fizice în rândul angajaţilor, în acest sens vom acorda suportul necesar organelor de anchetă pentru ca aceştia să fie atraşi la răspundere. Despre măsurile întreprinse şi deciziile adoptate va fi comunicat opiniei publice în termeni proximi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne