Poliţist bucureştean acuză Antena 3: Ştirile prezentate trunchiat şi pline de neadevăr afectează echilibrul stat-cetăţeni

(Facebook)

Mass media ar trebui să fie mai responsabilă şi să îşi asume rolul de “câine de pază al democraţiei”, nu să prezinte distorsionat evenimentele, transmite poliţistul Radu Duţu, după ce Antena 3 a publicat o ştire din al cărei titlu reiese că oamenii legii au împuşcat un sinucigaş.

Nemulţumit de faptul că, în goana după senzaţional, Antena 3 a schimbat prin titlul său total percepţia asupra incidentului relatat, Duţu face apel la responsabilitate.

“Se ştie că mulţi cetăţeni, fie din comoditate, fie din lipsa timpului, uneori, citesc doar titlurile ştirilor care apar în presă, iar când minciuna e ascunsă în titlu, pentru acei cetăţeni care tratează superficial subiectul, impresia lor asupra celor întâmplate va fi una denaturată. Avem aici un exemplu de ştire cu titlu trunchiat, care schimbă total percepţia asupra evenimentului. Din titlu, s-ar deduce că un tânăr voia să-şi pună capăt zilelor, iar poliţiştii, în loc să-l salveze, i-au uşurat sarcina, împuşcându-l. Ei bine, ceea ce pare a fi o situaţie complet hilară care e menită să mai pună o cărămidă la construcţia imaginii negative a instituţiei Poliţiei Române, în realitate, e o intervenţie reuşită a poliţiştilor.

Citind ştirea, aflăm că acel tânăr, de fapt, ieşise cu o butelie în stradă, făcea scandal şi, probabil, ameninţa că se aruncă în aer, punând astfel în pericol trecătorii. La faţa locului, au sosit mai mulţi poliţişti şi jandarmi care au încercat să-l imobilizeze, însă acesta a ripostat cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, cu care a încercat să-i rănească, fapt care a impus folosirea armamentului, cel în cauză fiind împuşcat în picior şi imobilizat. Ce vreau să spun cu prezenta postare e că mass-media ar trebui să fie mai responsabilă când prezintă evenimentele, fiindcă nu e normal să transformi în abuzuri sau incompetenţă orice intervenţie legitimă a autorităţilor statului”, a afirmat Duţu.

De asemenea, poliţistul a ţinut să sublinieze că este normal ca mass media să prezinte abuzuri şi nereguli, atunci când acestea au loc, doar că, în momentul în care situaţiile normale şi legale sunt prezentate drept abuzuri, atunci, chiar jurnaliştii se transformă în abuzatori.

“Ca să nu fiu înţeles greşit, e normal ca presa să prezinte abuzuri şi nereguli, acolo unde ele există, însă în momentul în care prezinţi o situaţie normală şi legală ca fiind un abuz, atunci, chiar tu, jurnalistule, te transformi într-un abuzator, fix pe tiparul de gândire al unui poliţist care abuzează de puterea pe care i-o conferă funcţia sa. Nu eşti cu nimic diferit, jurnalistule!”, a adăugat omul legii.

Totodată, Duţu a transmis că jurnaliştii trebuie să fie mai responsabili din postura lor, în special în condiţiile în care presa este supranumită “a patra putere a statului” şi “câinele de pază al democraţiei”.

“Aşadar [presa – n.r.] are un rol important în menţinerea echilibrului social dintre stat şi cetăţeni, echilibru pe care îl strici cu fiecare ştire prezentată trunchiat şi plină de neadevăr pe care o publici, în goana după rating, adică un câştig material personal, dintr-o pornire egoistă şi ticăloasă deopotrivă”, a conchis poliţistul.

(Facebook / rd327)

(Facebook / rd327)

(Facebook / rd327)

(Facebook / rd327)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură