Poliţia scoţiană plănuieşte uniforme tip Hijab. Un politician CDU le recomandă şi în Germania

Dacă doresc, poliţistele scoţiene vor primi în viitor, de asemenea, o uniformă cu elemente de Hijab.
Dacă doresc, poliţistele scoţiene vor primi în viitor de asemenea o uniformă cu elemente de Hijab.
 
Dacă doresc, poliţistele scoţiene vor primi în viitor de asemenea o uniformă cu elemente de Hijab.   (Foto: YouTube-Screenshot Shia Waves – Epoch Times Germania)

Poliţia scoţiană testează în prezent uniforme cu elemente de Hijab pentru a atrage cât mai multe femei musulmane în serviciul poliţiei. Un deputat în Bundestag a propus acest lucru şi pentru Germania, însă Uniunea Creştină a Poliţiştilor a reacţionat prompt.

Hijab-ul - obiect de îmbrăcăminte care acoperă capul şi gâtul, lăsând faţa liberă - este accesoriul vestimentar pe care ar dori să-l includă poliţia scoţiană în uniformele sale. Motivul este că în 2015 – 2016, un procent de doar 2,6% de persoane din Africa şi Asia, cu precădere pakistaneze, au solicitat posturi în poliţie. În cifre absolute au existat 127 de solicitanţi din acest cerc cultural, conform relatărilor publicaţiei Scotsman.

Scoţia vrea ca mai multe persoane din Africa şi Asia să facă parte din poliţie. Poliţia scoţiană şi-ar fi dorit cu 650 de poliţiste mai mult din Africa şi Asia pentru ca funcţionarii din cadrul poliţiei să reflecte raportul minorităţilor existent în rândul populaţiei.

Poliţia scoţiană a conceput şi testat modelele cu Hijab după modelele din Marea Britanie şi din alte state. Până acum, poliţistele musulmane din Scoţia puteau purta Hijab doar cu permisiune specială.

Prin aceasta iniţiativă, poliţia scoţiană a dat dovadă de deschidere, este de părere Fahad Basir, purtător de cuvânt al Uniunii Poliţiştilor Musulmani din Scoţia.

Un deputat recomandă Hijab-ul poliţistelor germane

Deputatul din Bundestag Ruprecht Polenz (CDU) consideră că admiterea în od obişnuit a Hijab-ului în uniforma poliţiei este ceva remarcabil. ”Este timpul ca şi poliţia germană să facă acest lucru”, a postat acesta pe pagina sa de Facebook. Dacă afirmaţia are un accent serios sau nu, este încă neclar. Dar criticile au apărut imediat.

Critici dure din partea Uniunii Creştine a Poliţiştilor

Suntem îngrijoraţi şi consternaţi că un simbol al lipsei libertăţii şi al reprimării femeii, aşa cum este evaluat de multe instanţe şi parlamente, este făcut să apară în mod deliberat în poliţie”, a scris pe 11 iunie Uniunea Creştină a Poliţiştilor într-un comunicat de presă conform Kath.net.

Poliţia intervine pentru respectarea ordinii de drept şi trebuie să exprime acest lucru şi prin intermediul colaboratorilor săi. Integrarea unui element de Hijab în uniformă ar stârni critici şi o totală lipsă de înţelegere din partea populaţiei, se mai arată în comunicat. Este în dezacord cu Constituţia, care obligă autoritatea statală la ”responsabilitate în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor” şi la a interveni pentru demnitatea umană, pentru drepturile omului şi pentru egalitatea în drepturi a bărbatului şi a femeii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne