Poliţia olandeză neagă existenţa unei anchete oficiale privind infracţiunile comise de români

Epoch Times România
16.01.2012

Ed Kraszewski, ofiţer de presă al poliţiei olandeze, a precizat, la solicitarea NewsIn, că poliţia din regat nu a lansat o anchetă asupra infracţiunilor comise de români, bulgari şi polonezi, aşa cum a relatat recent presa din această ţară.

"Fireşte că, în cadrul activităţii zilnice, poliţia investighează şi cazurile în care sunt implicaţi polonezii, românii şi bulgarii, dar nu există nicio anchetă oficială care să arate că activităţile infracţionale ale românilor, bulgarilor şi polonezilor ar fi în creştere", a declarat Ed Kraszewski pentru NewsIn.

"Unele persoane susţin că sunt semne că activităţile infracţionale ale acestora sunt în creştere, însă nu a fost lansată o anchetă oficială care să susţină aceste afirmaţii", a repetat Kraszewski.

La începutul lunii ianuarie, presa olandeză a scris că poliţia a lansat o anchetă pentru a stabili dacă polonezii, bulgarii şi românii sunt implicaţi în număr din ce în ce mai mare în activităţi criminale.

Potrivit cotidianul AD, poliţia olandeză va urmări activitatea infracţională provenind din rândurile comunităţilor de români, bulgari şi polonezi, pentru a verifica dacă este vorba despre un fenomen în creştere.

"Suntem de această părere, dar vrem să vedem dacă putem susţine această opinie cu date", a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine, citat de Radio Netherlands.

Poliţia spune că cetăţenii polonezi sunt tot mai implicaţi în jafuri, în timp ce românii sunt arestaţi pentru fraude cu carduri bancare, mai nota presa olandeză, precizând că ancheta ar fi urmat să se încheie în vară.

Olanda a rămas singura ţară care se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, nemulţumită de progresele în lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor