Politia britanica aresteaza un reporter de la Hollywood in scandalul interceptarilor telefonice

(David Ramos / Getty Images)
Epoch Times România
19.08.2011

Politia britanica a arestat un fost reporter de la Hollywood al tabloidului News of the World, care se afla in centrul unui scandal legat de interceptari telefonice.

Arestarea reporterului premiat James Desborough aduce numarul celor arestati in acest caz la 13. Desborough a fost interogat joi de politie la o statie din Londra, fiind suspectat de conspiratie pentru a intercepta comunicatiile, in timp ce lucra pentru ziarul acum inchis.

Jurnalistul de 38 de ani s-a alaturat publicatiei in 2005 si a fost promovat editor in Los Angeles al tabloidului, in 2009.

News of the World s-a inchis luna trecuta, in urma acuzatiilor ca jurnalistii au accesat ilegal mesajele vocale de pe telefon unor cateva sute de celebritati, politicieni, jurnalisti rivali si chiar victime ale unor crime. Angajatii ziarului sunt, de asemenea, suspectati de mituirea politiei pentru informatii.

Printre alte persoane arestate in legatura cu scandalul, sunt si fosti redactori News of the World, Rebeca Brooks si Andy Coulson. El a condus echipa de comunicatii a premierului britanic David Cameron, dar a demisionat in ianuarie.

Glenn Mulcaire, care a fost inchis in 2007 pentru interceptarea unor mesaje de voce in numele News of the World, a inceput miercuri o actiune in justitie impotriva editorului tabloidul, News Corporation.

Actiunea sa este descrisa ca o disputa contractuala referitoare la decizia corporatiei de a-i plati costurile juridice.

News Corporation este conglomeratul media international al lui Rupert Murdoch.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor