PNL şi USR se acuză reciproc de blat cu PSD-ul după alegerea lui Iordache la şefia Consiliului Legislativ

Florin Iordache
Florin Iordache (Facebook /Sanda Visan)

Premierul Ludovic Orban i-a acuzat pe parlamentarii userişti că l-ar fi votat pe Florin Iordache (PSD) la şefia Consiliului Legislativ. În replică, liderul de grup al USR în Camera Deputaţilor, Cătălin Drulă, respinge acuzaţia, afirmând că „USR nu l-ar vota în vecii vecilor” pe artizanul OUG13.

Întrebat dacă e posibil ca USR să-l fi votat pe Iordache, şeful Executivului a răspuns că ”după cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate, dacă ne uităm la voturile primite de Iordache şi la voturile vicepreşedintelui, asta e concluzia care se poate trage”.

„PNL a avut un candidat serios, pe Augustin Zegrean, şi toate voturile pentru Zegrean vin de la parlamentarii PNL. Singurii parlamentari care au votat cu Zegrean au fost parlamentarii PNL, cum au votat ceilalţi se poate vedea pe voturi”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

Într-o postare pe Facebook, Cătălin Drulă susţine însă că din „calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat”.

„Prezenţa USR în parlament astăzi a fost de 21 de parlamentari: 6 senatori şi 15 deputaţi. USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc. Afirmaţiile acestea despre noi, care ne-am luptat ani de zile cu Iordache şi Nicolicea, sunt ridicole. De altfel, Iordache a câştigat votul decisiv (185 din 240), deci în acest scenariu conspiraţionist la adresa USR, nu se înţelege de ce i-ar fi trebuit cele 21 ale noastre. Noi l-am votat pe domnul Augustin Zegrean la preşedinţia Consiliului Legislativ şi pe colegul nostru George Dircă la preşedinţia Secţiei de evidenţă a legislaţiei.

Colegul nostru a fost votat de toate partidele, inclusiv de PNL (afirmat public) şi de PSD. Nu am negociat această susţinere, nu am oferit nimic la schimb. Presupunerea mea este că dintr-un eşec în ultimul moment al negocierilor pe poziţii între cele două mari partide, dl. Dircă a rămas singura opţiune viabilă pentru Secţia evidenţa legislaţiei. Mă bucură că colegul meu, un om integru şi competent, a fost numit în această funcţie şi cred că va face o treabă bună. Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat. M-a mirat şi pe mine acest rezultat. Oricum prezenţa PNL a fost extrem de scăzută, din 113 parlamentari doar aproximativ 40 au fost prezenţi”, a scris Cătălin Drulă, pe platforma de socializare.

Reamintim că Florin Iordache a fost votat, marţi, în Plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de şef al Consiliului Legislativ. Iordache a primit 185 de voturi "pentru" şi 43 "împotrivă", în vreme ce contracandidatul său, Augustin Zegrean, a primit 41 "pentru" şi 187 "împotrivă". Votul la Consiliul Legislativ a fost secret. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne