Artizanul OUG13, Florin Iordache, este noul preşedinte al Consiliului Legislativ

Florin Iordache
Florin Iordache (Epoch Times România)

UPDATE: Florin Iordache a fost votat, marţi, în Plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de şef al Consiliului Legislativ. Iordache a primit 185 de voturi "pentru" şi 43 "împotrivă", în vreme ce contracandidatul său, Augustin Zegrean, a primit 41 "pentru" şi 187 "împotrivă".

* * *

Fostul ministru al Justiţiei care a dat infama OUG 13 Florin Iordache nu va mai prinde loc în viitorul Parlament, în contextul eforturilor echipei conduse de Marcel Ciolacu de a-i trage pe linie moartă pe oamenii lui Liviu Dragnea din PSD. Însă, potrivit surselor din interiorul PSD citate de hotnews.ro, va fi recompensat pentru "serviciul" adus Partidului cu şefia unei instituţii publice cruciale, unde mandatele sunt practic ... pe viaţă, în lipsa unor reglementări legislative.

Instituţia pe care ar urma să o conducă Florin Iordache - Consiliul Legislativ - are ca atribuţii avizarea proiectelor de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea parlamentarilor.

De precizat este că şefii instituţiei nu au un mandat limitat, mai exact ei pot rămâne în funcţie cât doresc, pentru că în lege nu este prevăzută nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.

Parlamentul trebuie să numească un nou preşedinte al Consiliul Legislativ după ce Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani, s-a pensionat în vara aceasta.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit de două ori până acum termenul pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, pentru că nu a fost depusă nicio candidatură.

Plenul reunit al Parlamentului este programat pentru marţi, la ora 16.00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne