PNL face paşi în direcţia înfiinţării unei comisii de anchetă în cazul Oprea

PNL va depune miercuri în Biroul permanent al Camerei proiectul pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze circumstanţele în care a murit poliţistul care îl escorta pe vicepremierul Gabriel Oprea, a anunţat liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolaescu, relatează Agerpres.
Răzvan Nicolaescu, 15 decembrie 2014
Răzvan Nicolaescu, 15 decembrie 2014 (Epoch Times România)

"Cel mai important lucru este să prevenim asemenea situaţii. Am informat colegii că am deschis discuţiile şi cu alte grupuri parlamentare. Deja avem din partea grupului PND acordul de a merge alături de noi în această comisie de anchetă şi mai aşteptăm de la UDMR în această seară, iar mâine, când sperăm că avem textul gata în ceea ce înseamnă constituirea comisiei de anchetă, obiectul ei de activitate, modul în care să fie organizată şi să funcţioneze, voi înmâna acest proiect şi grupurilor parlamentare ale majorităţii parlamentare. (...)

Dacă toate aceste proceduri se vor termina până miercuri la prânz, atunci vom înainta proiectul de hotărâre al Camerei Deputaţilor privind constituirea comisiei de anchetă astfel încât să fie discutat în şedinţa Biroului permanent de miercuri după-amiază şi de aici să se declanşeze toate procedurile fireşti", a declarat Nicolaescu în Parlament.

Şeful deputaţilor PNL susţine că rolul comisiei este de a stabili cauzele producerii accidentului şi de a găsi soluţii în astfel de cazuri. Politicianul a afirmat că în şedinţa grupului PNL de la Camera Deputaţilor a ridicat problema analizării legislaţiei existente privind folosirea coloanelor oficiale, liberalii urmând să facă o evaluare până la 1 decembrie în acest sens.

"Cred că trebuie să fim mult mai precişi, mult mai exigenţi şi cât mai puţini să beneficieze de asemenea facilităţi, care se duc mai departe către aroganţă, orgoliu, sfidare şi nicidecum către utilitate", a mai precizat Nicolaescu, adăugând că, la Senat, PNL propune audierea ministrului Gabriel Oprea în Comisiile de Apărare şi Abuzuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne