PNL continuă războiul cu USR. Vîlceanu: USR vrea LOCKDOWN! USR vrea şomaj, faliment şi sărăcie

Dan
Dan

Războiul dintre PNL şi USR continuă în mediul online, unde ministrul (PNL) demisionar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, şi vicepreşedinta Senatului Alina Gorghiu au lansat un val de critici la adresa celor din USR, acuzându-i că doresc “şomaj, faliment şi sărăcie” atunci când cer lockdown.

“USR vrea LOCKDOWN ! USR vrea şomaj, faliment şi sărăcie. În pragul iernii, USR vrea să lase românii fără loc de muncă şi să închidă companiile ! Mesajul meu este clar : NU VOM ÎNCHIDE ECONOMIA ! Trebuie să înţeleagă şi USR şi PSD, că singura variantă de a scăpa de pandemie este vaccinarea şi să participe activ alături de noi la campania de vaccinare. USR are tupeul să jignească angajaţii din DSU, Ministerul Sănătăţii, INSP şi DSP-uri, după ce a avut 2 miniştri ai Sănătăţii, care s-au întrecut în incompetenţă, au sabotat campania de vaccinare, la fel cum a făcut AUR, au dat datele personale ale românilor către diferite ONG-uri şi acum ne spun cum ar fi trebuit să fie România în LOCKDOWN”, a scris Vîlceanu, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Alina Gorghiu se întreabă retoric, pe aceeaşi platformă de socializare: “Ce o fi în capul unora de vor lockdown?! Serios. Că urăşti PNL e una. Că ai o obsesie cu Cîţu e alta. Dar să te faci că nu vezi toate eforturile făcute de guvern şi să te răzbuni pe fiecare dintre noi, cei care ştim cât de important e ca economia să fie deschisă… ”.

Reacţiile celor doi lideri PNL fac de fapt referire la o postare a fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, care acuza recent că, deşi rata de incidenţă în Bucureşti este la un nivel la care alte oraşe “din lumea civilizată” intrau în lockdown săptămâni întregi, preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, anunţa “chiar de pe scena congresului” că nu va închide mall-urile.

“În toată nebunia asta, ce mi se pare mai îngrozitor este senzaţia asta că oamenii au fost lăsaţi de izbelişte de statul român. Şi când spun de statul român, nu mai spun de Klaus Iohannis şi de Florin Cîţu. De data asta responsabilitatea merge mult mai adânc. În momentul în care incidenţa în Bucureşti era la un nivel care a ţinut oraşe întregi din lumea civilizată în lockdown pentru săptămâni întregi, proaspătul ales preşedinte al PNL declara chiar de pe scena congresului 'nu voi închide mall-urile'.

Când seful guvernului spunea asemenea enormităţi şi continua să pozeze în campionul relaxărilor, NIMENI din statul român nu şi-a găsit curajul să îi spună că greşeşte sau să spună public lucrurilor pe nume, aşa cum o făcea Andreea Moldovan la începutul acestui an.

Nimeni din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Nimeni din Ministerul Sănătăţii.

Nimeni din Institutul Naţional de Sănătate Publică (instituţie teoretic apolitică cu peste 400 de angajaţi, experţi!).

Nimeni din Direcţiile de Sănătate Publice din toată ţara.

Nimeni.

Mulţi din aceste instituţii ştiau foarte bine ce se va întâmpla dar au preferat să tacă. Să nu supere. Toţi aceşti oameni deştepţi din instituţiile statului care au în fişa postului protecţia sănătăţii şi a vieţii românilor s-au considerat mai întâi subordonaţii lui Florin Cîţu şi abia apoi lideri responsabili în domeniul lor. Da, au fost pe placul lui Florin Cîţu. Nu au fost luaţi la ochi de Administraţia Prezidenţială. Numărăm însă deja mii de morţi care puteau fi evitate. Oare a meritat?”, a scris Vlad Voiculescu, vineri, pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne