Plumb: Am primit scrisoarea de informare transmisă de către CE privind ”faimoasa” taxă auto

Ministrul mediului, Rovana Plumb, a declarat luni, la Bruxelles, că a fost primită scrisoarea de informare transmisă de către Comisia Europeană privind ”faimoasa” taxă auto.
Epoch Times România
17.12.2012

Ministrul mediului, Rovana Plumb, a declarat luni, la Bruxelles, că a fost primită scrisoarea de informare transmisă de către Comisia Europeană privind ”faimoasa” taxă auto.

”Avem scrisoare de informare transmisă de către CE în ceea ce priveşte faimoasa taxă auto, urmează ca, până la adoptarea bugetului de stat, să venim cu propunere concretă în ceea ce priveşte modalitatea europeană prin care acest tip de taxare se aplică, va fi clar o taxă de mediu”, a spus ministrul mediului.

Curtea Europeană de Justiţie a declarat taxa auto ca fiind discriminatorie şi a cerut schimbarea sau anularea ei.

Referitor la stadiul procedurilor de infringement, Rovana Plumb a declarat că mai are unul singur de rezolvat. ”Am moştenit 15 infrigementuri, am rezolvat 14. În momentul de faţă am rămas cu Sulina, pe care sper să o rezolvăm. Avem un deadline în februarie pentru Sulina şi sperăm să putem să rezolvăm şi acest ultim infrigement”, a precizat Plumb.

Comisia Europeana a lansat prima fază a etapei precontencioase - punerea în întârziere - în mai 2010 cu privire la proiectul de dezvoltare al plajei de la Sulina.

La 27 ianuarie 2011, CE a transmis autorităţilor române un aviz motivat (infringement).

”Lucrările efectuate pe plaja Sulina vor avea un efect negativ asupra unui număr de habitate şi specii protejate. Comisia este de părere că evaluarea realizată de autorităţile naţionale nu spulberă îndoielile referitoare la efectele negative majore ale lucrărilor realizate”, se arată în scrisoarea trimis de comisarul pe mediu, Janez Potocnik.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor