Pîslaru: Haideţi în stradă pentru România! Avem datoria morală să nu lăsăm o gaşcă de interese să se cocoaţe deasupra legii

"Haideţi pe stradă să arătăm că nu suntem puţini, nu suntem dezbinaţi, nu suntem dezinformaţi, ci ne pasă de ce se întâmplă cu propria noastră ţară", i-a îndemnat pe români fostul ministru Dragoş Pîslaru.
Dragos Paslaru
Dragos Paslaru (Florin Chirila/Epoch Times)

Avem cu toţii datoria de a proteja statul de drept, de a nu permite unei găşti de interese să se cocoaţe desupra legii şi să şubrezească justiţia, a tras un semnal de alarmă duminică, cu prilejul protestelor din Piaţa Universităţii, fostul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru.

"În orice societate, dar mai ales în democraţiile tinere, cetăţenii au datoria permanentă de a proteja statul de drept, ca fundament al dezvoltării cetăţii. Statul de drept implică respectarea legii, a justiţiei ca putere independentă în stat, astfel încât nimeni să nu fie mai presus de lege. În fiecare zi, dar mai mult astăzi decât în altă perioadă, avem cu toţii datoria civică, morală, politică de a proteja statul de drept, de a nu permite unei găşti de interese să se cocoaţe deasupra legii şi să şubrezească justiţia.

Când pe ascuns şi prin intermediari câţiva oameni încearcă să obţină ieşirea de sub lege, ei bine acesta este primul pas spre tiranie. Practicile de azi, când oamenii sunt cumpăraţi cu bani de la buget, fără să se schimbe nimic profund în structura societăţii, când tot demersul populist are în spate un interes eminamente personal de a scăpa de justiţie sau de oponenţi amintesc de cele staliniste din vremuri sumbre", a declarat Pîslaru.

Potrivit tehnocratului, mereu, dar mai ales azi trebuie să luăm atitudine individual şi colectiv împotriva unor astfel de derapaje. Participarea fiecăruia dintre noi este critică, întrucât fiecare dintre noi are opţiunea de a fi gardian al statului de drept, dacă instituţiile statului sunt sub asalt sau deja capturate.

"Vă rog atunci ca azi şi oricând va fi nevoie, să ieşim din zona de confort şi să arătam că lupta împotriva corupţiei, protejarea statului de drept, menţinerea unei minime moralităţi în societate sunt lucruri la care ţinem, pentru noi azi, dar şi pentru cei din trecut care s-au jertfit pentru ca noi să trăim într-o democraţie, şi poate mai ales pentru că generaţiile viitoare să trăiască liber şi într-o ţară mai bună!

Haideţi pe stradă să arătăm că nu suntem puţini, nu suntem dezbinaţi, nu suntem dezinformaţi, ci ne pasă de ce se întâmplă cu propria noastră ţară. Eu voi ajunge în curând în piaţa Universităţii unde deja mă voi vedea cu mulţi oameni dragi! Pentru România!", a subliniat Pîslaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne