Piaţa Victoriei este din nou plină: Profesorii strigă "Jos Guvernul" / Oferta Executivului, catalogată drept "jignitoare"

Protest al sindicaliştilor din educaţie
Protest al sindicaliştilor din educaţie (Epoch Times România)

UPDATE. Ulterior, Guvernul a invitat - la ora 16:00 la Palatul Victoria - reprezentanţii sindicatelor din educaţie la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea, la care participă echipa de negociere formată din secretarul general al Guvernului, miniştrii Educaţiei, Finanţelor, Muncii şi Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Şi această rundă de negocieri a eşuat, în jurul orei 18:00 sindicaliştii din învăţământ anunţând că greva continuă.

* * *

Greva profesorilor a intrat deja în a patra zi de protest. "Jos Guvernul", au scandal joi sindicaliştii din Educaţie, în faţa Palatului Victoria, după ce negocierile cu reprezentanţii Executivului au eşuat până în acest moment.

"Spunem NU hotărât ofertelor Guvernului. Este o ofertă jignitoare! Din păcate, România Educată devine un conţinut lipsit de sens. Un concept frumos, dar golit de conţinut. Voi face un gest simbolic", a transmis un lider sindical, care a aruncat pe jos un draft al proiectului păstorit de preşedintele Klaus Iohannis.

"România se îndreaptă spre statul de România Eşuată. (...) Oamenii au fost umiliţi, e o acţiune de protest pentru demnitate. O să le arătăm guvernanţilor că nu acceptăm umilinţa", a adăugat acesta.

"Guvernul trebuie să răspundă pentru situaţia din învăţământ în faţa părinţilor şi elevilor", a declarat alt lider sindical.

"Atâta vreme cât Guvernul nu va face o ofertă decentă, protestele vor continua. Greva continuă având în vedere actuala ofertă. Nemulţumirile sunt reale. Acest moment poate fi un moment de restart pentru România. Vrem un învăţământ modern. Nu mai putem tolera un astfel de dispreţ la adresa acestei categorii socio-profesionale. Părinţii şi elevii ne susţin", au insistat sindicaliştii.

Reprezentanţii profesorilor afirmă că această grevă nu e dirijată politic de câţiva lideri, pentru că "aici vorbim de sute de mii de oameni care gândesc, care analizează", iar ei vor decide ce se va întâmpla în continuare.

"Dacă nu ai soluţii, scrie-ţi demisia", le-au transmis sindicaliştii miniştrilor din Guvernul României, care susţin că vor face un nou gest simbolic şi le vor lăsa pixuri în Piaţa Victoriei.

Potrivit reprezentanţilor profesorilor, tot Guvernul este resposanbil pentru situaţia din Învăţământ şi ar trebui să îşi asume răspunderea.

Vă invităm să urmăriţi materialul video de la protest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne