Phelps avea ochii injectaţi şi vorbea cu dificultate în momentul arestării

Înotătorul american Michael Phelps.
Înotătorul american Michael Phelps. (ROBYN BECK / AFP / Getty Images)

Înotătorul american Michael Phelps, sportivul cel mai titrat din istoria olimpică, avea ochii injectaţi şi vorbea cu dificultate atunci când a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate, conform raportului poliţiei, publicat miercuri de presa din Statele Unite.

"Am constatat că şoferul avea ochii injectaţi, iar discursul său era dificil", a precizat poliţistul care l-a interpelat pe campionul american, în noaptea de luni spre marţi.

Raportul, publicat de Baltimore Sun, precizează că Phelps "avea dificultăţi în a-şi păstra echilibrul" şi prezenta un grad al alcoolemiei de 0,14%, în timp ce limita este de 0,8% în statul Maryland.

Phelps, care a reuşit o revenire răsunătoare în competiţie, după o pauză de doi ani, a fost arestat de poliţia din Maryland în timp ce rula la bordul unui Land Rover, cu 135 km/h, pe o porţiune de autostradă în care limita este de 72 km/h.

În vârstă de 29 ani, Michael Phelps a confirmat, pe contul său de Twitter, că a fost arestat. "Îmi asum în întregime responsabilitatea actelor mele şi le cer scuze tuturor persoanelor pe care le-am dezamăgit", a scris sportivul.

Federaţia americană de nataţie a publicat un scurt comunicat în care îşi exprimă "dezamăgirea". "Ne aşteptăm ca sportivii noştri să aibă un comportament responsabil în bazine şi în afara acestora", a precizat USA Swimming, fără să evoce o eventuală sancţiune.

În 2009, federaţia americană l-a suspendat pe Phelps pentru trei luni, după difuzarea unei fotografii în care apărea cu o pipă specială, destinată consumului de marijuana.

În 2004, Phelps, pe atunci în vârstă de 19 ani, a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate şi condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare.

În cursul carierei sale, înotătorul din Baltimore a cucerit 22 de medalii la Jocurile Olimpice, între care 18 de aur. El s-a retras din activitate după JO 2012 de la Londra, înainte de a reveni în competiţie, în primăvara acestui an, cucerind trei medalii de aur la Campionatele Pan-Pacifice din Australia, desfăşurate în luna august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport