Peste 280 de clădiri cu un grad de risc seismic zero sunt în prezent în Bucureşti, spune Oprescu

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marţi că în Bucureşti sunt peste 280 de clădiri cu un grad de risc seismic zero, care necesită consolidare, proces care ar dura trei-patru ani dacă proprietarii nu se mută în alte locuinţe.

"Au mai rămas vreo 280 şi ceva de clădiri care sunt cu un grad de risc seismic zero. Nu pot să mă descurc cu dânşii înăuntru (proprietarii n.r.), oricât de mult aş încerca. Dacă stau înăuntru durează trei-patru ani de zile şi lucrurile se vor întâmpla în câteva minute, cum se întâmplă de obicei, să dea Dumnezeu să nu avem nevoie", a menţionat Oprescu, prezent la "Gala agentului imobiliar".

Acesta a menţionat că sunt blocuri vechi la care costă de două sau trei ori mai mult ca acestea să fie consolidate.

"Sigur vom bate palma cu proprietarii şi vom încerca să-i mutăm în ceea ce veţi propune dumneavoastră (reprezentanţii sectorului imobiliar n.r.). (...) Dorim să construim complexe din acestea mari, cu tot ceea ce ne trebuie, şi să putem asigura locuirea celor care sunt în nevoie. Mergem nu pe ideea primei case, ci pe ideea că o serie întreagă de locuinţe care au un standard ridicat s-ar putea să le oferim spre închiriere plătind noi, probabil împreună cu ei , dar ei mai modic. Noi plătim ceea ce este de plătit, obligaţiile de chirie pentru perioada când putem să intrăm şi să consolidăm mai repede", a mai spus Oprescu.

Acesta susţine că doreşte să înceapă o colaborare în acest sens cât mai curând, începând chiar de la sfârşitul lunii iunie.

"Ne-am făcut şi noi câteva socoteli în casă, ştim şi noi cât putem să avansăm. Nu am timp decât să încep în paralel dezvoltarea, mergând spre sud cu construcţia de locuinţe şi, în acelaşi timp, rezolvarea parţială a problemelor de urgenţă", a mai spus Oprescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne