Percheziţii la firmele unui prosper om de afaceri. Valoarea prejudiciului estimat - şase milioane de euro

Procurorii de la DNA au început joi dimineaţă percheziţiile la sediile firmelor Romstrade şi Blue Air deţinute de omul de afaceri Nelu Iordache, care este cercetat într-un dosar privind posibile deturnări de fonduri în valoare de şase milioane de euro.
Poliţişti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
29.11.2012

Procurorii de la DNA au început joi dimineaţă percheziţiile la sediile firmelor Romstrade şi Blue Air deţinute de omul de afaceri Nelu Iordache, care este cercetat într-un dosar privind posibile deturnări de fonduri în valoare de şase milioane de euro. Banii ar fi fost deturnaţi de la lucrările la autostrada Arad - Nădlac.

Iordache s-a asociat cu firme portugheze pentru efectuarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Arad-Nădlac, iar acestea ar fi sesizat mai multe instituţii, printre care şi Comisia Europeană, în legătură cu mai multe nereguli.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nădlac-Arad din cauza întârzierii lucrărilor. În loc să fie gata 70% din lucrare, aceasta a fost terminată numai în proporţie de 20%, după cum a precizat directorul general al CNADNR, Mircea Pop, care a precizat că mai există şi alte motive pentru rezilierea contractului, dar nu le-a prezentat.

Premierul Ponta a precizat că proiectul de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac a fost licitat în condiţii considerate de Comisia Europeană ca fiind greşite, astfel că este posibilă rezilierea contractului şi organizarea unei noi licitaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor