Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Gorj. Dosarul vizează achiziţii cu firme controlate de funcţionari publici - surse

Directia Nationala Anticoruptie - DNA
Directia Nationala Anticoruptie - DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA au descins, joi, la Consiliul Judeţean Gorj, instituţie condusă de Cosmin Popescu (PSD), au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Percheziţiile au loc într-un dosar vizând contracte de achiziţii atribuite unor firme controlate de funcţionari publici. Presa locală scrie că ar fi vizat vicepreşedintele CJ Dorin Taşcău (PSD).

Conform surselor citate, au loc 12 percheziţii, una dintre ele fiind la Consiliul Judeţean Gorj, într-un dosar de corupţie deschis in rem. Cercetările ar viza infracţiuni comise în perioada 2020-2024 privind modul în care au fost încheiate contracte de achiziţie cu firme controlate de funcţionari publici.

Pandurul relatează că au avut loc percheziţii şi la locuinţa lui Taşcău, care ar fi suspectat că în calitatea sa de vicepreşedinte CJ ar fi facilitat încheierea unor contracte ale instituţiei cu firme apropiate.

„Probabil o incompatibilitate între funcţia de vicepreşedinte şi o serie de activităţi economice, dar firmele respective nu sunt administrate de mine”, a declarat Taşcău, citat de pandurul.ro.

Dorin Taşcău a fost om de afaceri şi directorul unui cunoscut colegiu naţional din Târgu Jiu, înainte de a intra în administraţie, scrie Gazeta de Sud. Recent, numele lui Dorin Taşcău a apărut în interceptările realizate de DNA în dosarul de corupţie în care este vizat fostul director al Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, trimis marţi în judecată de procurorii anticorupţie, pentru luare de mită.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne