Percheziţii DNA la Casa de comerţ Unirea, companie înfiinţată de Dragnea şi Daea [Surse]

Liviu Dragnea şi Petre Daea fac propagandă electorală în emisiunea "Viaţa Satului" (Screenshot Youtube)
Loredana Diacu
09.10.2024

DNA efectuează percheziţii în această dimineaţă la Casa de comerţ Unirea, companie înfiinţată de Liviu Dragnea şi Petre Daea, relatează G4Media citând surse. Procurorii vizează un prejudiciu de peste 40 de milioane de lei.

Potrivit publicaţiei citate, în luna ianuarie, corpul de control din cadrul Direcţiei Generale Control, Antifraudă şi Inspecţii (DGCAI) a făcut verificări la Casa Unirea. Controlul a fost realizat în perioada 13 decembrie 2023 – 31 ianuarie 2024.

În urma verificărilor corpului de control oamenii legii ar fi constatat o serie de deficienţe şi nereguli în activitatea managementului societăţii, astfel încât din suma totală de mărfuri facturate de Casa Unirea în 2023, de aproape 80 de milioane de lei, societatea a încasat doar 26.600.000 lei (până în 10 ianuarie 2024).

Reamintim că la începutul lui 2024, în spaţiul public s-a iscat un mare scandal referitor la Casa de Comerţ Unirea. S-au descoperit:

- facturi neîncasate în valoare de 53 de milioane de lei;

- lanţul de magazine nu comercializa doar fructe şi legume româneşti, ci şi produse de - import, inclusiv din afara UE;

- produsele de pe stoc erau inclusiv alimente şi băuturi nesănătoase, precum chipsuri şi energizante;

- fermierii români au devenit din ce în ce mai vocali, acuzând şefii de la Casa Unirea că sunt dispuşi să plătească prea puţini bani pentru a le lua marfa.

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Oros a declarat la momentul respectiv, pentru Ziare.com, că prin intermediul acestui proiect guvernamental, PSD-ul derulează nişte afaceri murdare, ce pot face subiectul unor anchete penale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor