Percheziţii ale Parchetului European la fermele de purcei ale nepoţilor lui Paul Stănescu - Surse

Paul Stanescu (Epoch Times România)
Ana Ion
28.06.2024

Parchetul European a făcut percheziţii la fermele de reproducere suine din Corabia ale nepoţilor lui Paul Stănescu, unul din greii PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Percheziţiile au avut loc joi, 27 iunie 2024, în cadrul unui dosar de fraudă cu fonduri europene cu prejudiciu de 6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) legat de fermele de purcei. Dosarul nu are legătură cu stuful din Deltă, au precizat sursele G4Media.ro.

La ora actuală, cercetările sunt in rem, cu privire la faptă, nu la persoane, adică nu au fost formulate acuzaţii la adresa unor persoane fizice sau juridice.

Potrivit aceloraşi surse, e vorba de percheziţii la firmele Big Pork Food din Corabia şi To-Mak Grup din Vişina.

Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul oficial, firma Big Pork Food SRL este deţinută de Mihai-Ştefan Stănescu (29 de ani) din Corabia, cu 37 % şi Alex-Florin Stănescu (33 de ani), tot din Corabia, cu 63 %.

Conform documentelor din Monitorul oficial, firma To-Mak Grup din Vişina este deţinută de Alex-Florin Stănescu. Potrivit presei locale şi centrale, Alex-Florin Stănescu este fiul lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor