Pentru reforma poliţiei R. Moldova cheltuie peste un miliard de lei

Moneda oficială a Republicii Moldova (leul) (Epoch Times)
Ana Chitoroagă
03.06.2014

Peste un miliard de lei MD au fost alocaţi din bugetul de stat al R. Moldova pentru reforma Ministerului Afacerilor de Interne şi subdiviziunilor acestuia. Declaraţia a fost făcută lunii de ministrul de Interne, Dorin Recean, în cadrul unei emisiuni difuzată online, informează Moldpres.

Potrivit lui Recean, acest buget nu a acoperit în întregime cheltuielile prevăzute de reformă şi a fost suplimentat de fonduri europene şi americane.

„Pentru reforma MAI am reuşit să obţinem şase milioane şi jumătate de euro din partea Uniunii Europene şi peste 35 de milioane de dolari din partea SUA. 90% din aceşti bani au fost alocaţi pentru tehnologizarea poliţiei şi pentru instruiri”, a menţionat Recean.

Totodată, de la începutul reformei, circa 2.500 de poliţişti au plecat din sistem sau au fost demişi, iar alte peste 1.800 de persoane au fost angajate.

Reforma poliţiei a început în martie anul trecut, când a intrat în vigoare noua Lege a poliţiei şi a statutului poliţistului, potrivit căreia poliţia este definitiv separată de minister, devenind un serviciu autonom, în subordinea MAI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor