Pentru prima dată, Arabia Saudită promite să trimită o femeie la JO de la Londra

Epoch Times România
25.03.2012

Arabia Saudită a promis să trimită, pentru prima dată, o sportivă la Jocurile Olimpice de la Londra din această vară, dar rezistenţa este încă puternică în acest regat ultra-conservator unde sportul feminin practic nu există.

Conform presei, prinţul moştenitor Nayef Ben Abdel Aziz şi-a dat acordul pentru participarea femeilor saudite la JO din 2012, dar forurile tutelare sportive nu au luat o decizie oficială.

În iulie 2011, preşedintele comisiei pentru femei şi sport a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Anita DeFrantz, a criticat Arabia Saudită, sultanatul Brunei şi Qatarul pentru că nu au trimis femei la Jocurile Olimpice.

Însă pe 13 martie, CIO a anunţat că va continua să lucreze de o "manieră foarte strânsă" cu cele trei ţări pentru ca acestea să trimită femei la Londra.

Qatarul, ţară candidată la organizarea JO din 2020, şi-a anunţat deja intenţia fermă de a trimite sportive la Londra, în timp ce sultanatul Brunei s-a angajat să se prezinte cu cel puţin o sportivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor