Pentagonul publică videoclipuri cu OZN-uri, recunoaşte că aparţin Marinei şi că sunt reale - video

Captură video din filmul US Navy care prezintă un OZN
Captură video din filmul US Navy care prezintă un OZN (Captură, youtube)

Departamentul Apărării al SUA a lansat luni trei videoclipuri neclasificate care arată întâlniri ale Marinei SUA cu „fenomene aeriene neidentificate”. Motivul publicării, conform comunicatului Pentagonului, este de a „clarifica orice concepţie greşită” cu privire la veridicitatea videoclipurilor, care circulă de ani de zile.

După cum subliniază AP, cele trei videoclipuri, dintre care primul a fost scurs în 2007 şi descoperit de Marina SUA în 2009, arată obiecte mici zburătoare.

Două dintre videoclipuri au fost înregistrate în ianuarie 2015, potrivit Departamentului Apărării. Al treilea a fost înregistrat în noiembrie 2004.

Într-o declaraţie, Departamentul Apărării a menţionat că Marina "a recunoscut anterior" că videoclipurile îi aparţin.

"Marina SUA a recunoscut anterior că aceste videoclipuri care circulă în spaţiul public au fost într-adevăr videoclipurile sale. După o revizuire amănunţită, Departamentul a stabilit că lansarea autorizată a acestor videoclipuri neclasificate nu dezvăluie capacităţi sau sisteme sensibile şi nu afectează vreo investigaţie ulterioară privind incursiunile în spaţiul aerian militar de către fenomene aeriene neidentificate", a declarat într-un comunicat Departamentul Apărării.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.