Pentagonul publică videoclipuri cu OZN-uri, recunoaşte că aparţin Marinei şi că sunt reale - video

Captură video din filmul US Navy care prezintă un OZN
Captură video din filmul US Navy care prezintă un OZN (Captură, youtube)

Departamentul Apărării al SUA a lansat luni trei videoclipuri neclasificate care arată întâlniri ale Marinei SUA cu „fenomene aeriene neidentificate”. Motivul publicării, conform comunicatului Pentagonului, este de a „clarifica orice concepţie greşită” cu privire la veridicitatea videoclipurilor, care circulă de ani de zile.

După cum subliniază AP, cele trei videoclipuri, dintre care primul a fost scurs în 2007 şi descoperit de Marina SUA în 2009, arată obiecte mici zburătoare.

Două dintre videoclipuri au fost înregistrate în ianuarie 2015, potrivit Departamentului Apărării. Al treilea a fost înregistrat în noiembrie 2004.

Într-o declaraţie, Departamentul Apărării a menţionat că Marina "a recunoscut anterior" că videoclipurile îi aparţin.

"Marina SUA a recunoscut anterior că aceste videoclipuri care circulă în spaţiul public au fost într-adevăr videoclipurile sale. După o revizuire amănunţită, Departamentul a stabilit că lansarea autorizată a acestor videoclipuri neclasificate nu dezvăluie capacităţi sau sisteme sensibile şi nu afectează vreo investigaţie ulterioară privind incursiunile în spaţiul aerian militar de către fenomene aeriene neidentificate", a declarat într-un comunicat Departamentul Apărării.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe