Pedepse mai dure pentru cei care îşi terorizează vecinii. Simonis: La Timişoara se duce o adevărată luptă cu aceste clanuri de interlopi

Alfred Simonis (Epoch Times România)
Andrei Popescu
29.05.2024

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat marţi că a fost adoptată modificarea Codului Penal care înăspreşte pedepsele faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, făcând referire la clanurile interlope din Timişoara care au terorizat diverse familii pentru le determina să plece din imobile sau să le vândă lor locuinţele.

“Oprim teroarea clanurilor interlope în Timişoara şi protejăm oamenii. Am schimbat astăzi Codul Penal. Zeci de ani, mulţi timişoreni au fost terorizaţi de clanuri interlope care, prin ameninţări şi violenţă, au încercat să determine oameni de bună credinţă să le vândă casele la preţuri derizorii. Această practică, des întâlnită în special în Timişoara, trebuie oprită.

Aşa cum am anunţat încă de ieri, de la tribuna Parlamentului, astăzi am adus o modificare importantă a Codului Penal care înăspreşte pedeapsa pentru tulburarea posesiei şi, în acelaşi timp, oferă protecţie celor hărţuiţi printr-un ordin de restricţie. La Timişoara se duce o adevărată luptă cu aceste clanuri care, prin metode uneori halucinante, au pus mâna pe o mulţime de proprietăţi chiar în centrul oraşului”, a scris Simonis pe pagina sa de Facebook.

Potrivit social-democratului, timişorenii s-au simţit abandonaţi de instituţiile statului, iar nedreptatea trebuie să înceteze pentru totdeauna.

“Acesta este un prim demers legislativ, iar, dacă va fi nevoie, vom merge mai departe şi vom modifica şi alte acte normative. Înăsprim pedepsele pentru asemenea abuzuri şi protejăm oamenii, pentru că ei sunt cei mai importanţi”, a continuat el.

Reamintim, în acest context, că un bărbat de etnie romă care a distrus maşina vecinului său, în Timişoara, a fost reţinut de oamenii legii, a anunţat IPJ Timiş, demersul având loc după ce primarul municipiului, Dominic Fritz, a făcut publice imagini cu o familie de romi care terorizează o altă familie care locuieşte în acelaşi imobil.

“La data de 17.05.2024, în jurul orei 18:25, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 28 de ani cu privire la faptul că pe strada Academician Corneliu Micloşi din municipiu i-a fost distrus autoturismul de către un alt bărbat. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului”, se arată în comunicatul IPJ Timiş.

De asemenea, poliţiştii au mai transmis că, în urma verificărilor, a rezultat faptul că la aceeaşi dată, în jurul orei 18:14, un bărbat în vârstă de 27 de ani ar fi distrus mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism, precum şi camerele de supraveghere ale unui imobil, în urma unui conflict spontan cu vecinul său.

În imaginile video postate de Fritz se poate vedea cum doi bărbaţi şi un minor lovesc cu pumnii şi picioarele un automobil parcat în curtea unui imobil. Unul dintre bărbaţii agresivi a folosit şi ceea ce părea a fi o bâtă de baseball pentru a lovi maşina. În aceleaşi imagini poate fi văzută şi o femeie care foloseşte o coadă de mătură pentru a încerca să spargă parbrizul maşinii.

La un moment dat, bărbatul înarmat cu bâta de baseball urcă nişte trepte şi distruge o cameră de supraveghere amplasată în afara unei locuinţe.

Filmarea, făcută în urmă cu câteva zile, spune primarul Timişoarei, i-a fost transmisă prin portalul Stop Abuz, nou creat de administraţie, unde oamenii pot raporta astfel de situaţii, în care familii de români sunt hărţuite de cele ale romilor care vor să-i determine să le vândă locuinţele şi să se mute.

Totodată, primarul Timişoarei a postat un mesaj dur la adresa statului român, acuzând că acesta nu opreşte clanurile de interlopi să agreseze cetăţenii români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor