Pe Facebook a apărut o nouă "industrie" - cea a certificatelor false cu rezultat negativ COVID

(Getty Images)

Poliţia de Frontieră a descoperit în ultima vreme din ce în ce mai multe certificate false, cu rezultat negativ pentru COVID, pe care românii le prezintă la întoarcerea în ţară, informează Newsweek.ro.

Cele mai multe astfel de cazuri sunt în rândul conaţionalilor noştri care se întorc din Marea Britanie, întrucât condiţiile impuse sunt mai stricte.

Potrivit sursei citate, pe Facebook există chiar anunţuri, în special pe grupurile de români care trăiesc în Anglia, în care anumite persoane se oferă să “procure” contra cost astfel de certificate – ilegale de altfel - cu rezultate negative ale testelor pentru COVID.

Un caz asemănător s-a descoperit la graniţa României unde, în urmă cu o săptămână şi jumătate, doi bulgari au fost prinşi când încercau să intre în România cu certificate medicale false. Aceştia au declarat poliţiştilor că au dat pe ele 50 de euro.

Au existat şi situaţii în care unele persoane nu au fost lăsate să intre în România pentru că nu aveau un test medical, iar după 30 de minute au revenit prezentând un certificat, cel mai probabil fals.