PDL obţine preşedinţia Senatului, PSD: 'am înfrânt'

Vasile Blaga (PDL), candidatul comun al grupurilor parlamentare al PDL, UDMR şi Progresist a întrunit ieri majoritatea de voturi pentru preşedinţia Senatului, obţinând un rezultat de 69 voturi pentru şi 63 împotrivă, faţă de contracandidatul său.
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga. (www.gov.ro)
L.M.
29.11.2011

Vasile Blaga (PDL), candidatul comun al grupurilor parlamentare al PDL, UDMR şi Progresist a întrunit ieri majoritatea de voturi pentru preşedinţia Senatului, obţinând un rezultat de 69 voturi pentru şi 63 împotrivă, faţă de contracandidatul său, senatorul Titus Corlăţean, susţinut de grupurile parlamentare PSD şi PNL, care a obţinut 63 de voturi pentru şi a avut 69 de voturi împotrivă.

Vasile Blaga a declarat că a avut mai multe discuţii în cadrul partidului dar şi cu preşedintele pe subiectul preluării acestei funcţii. El a afirmat că se simte onorat de propunerea PDL-ului, dar că nu a tânjit la această funcţie.

Fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană vede această alegere drept „o înfrângere uriaşă a opoziţiei”, acuzându-i pe atât Victor Ponta şi Crin Antonescu cât şi pe greii partidului Ion Iliescu şi Adrian Nastase, ca fiind „cei care au susţinut acest demers absolut penibil şi ruşinos al opoziţiei de a pierde această funcţie importantă”, iar singura declaraţie pe care o pot face este ‘am înfrânt’.”

În schimb, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că Opoziţia "n-a pierdut nimic, pentru că nu deţinea de fapt funcţia de la Senat", anunţând totodată că PSD va contesta la Curtea Constituţionala votul de luni din Senat.

Pe de altă parte UDMR a obţinut postul de secretar general al Guvernului, în schimbul susţinerii candidaturii lui Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor