PDL în consens cu UDMR în chestiunea returnării banilor la Fondul de rezervă al Guvernului

Epoch Times România
13.05.2012

Liderul PDL Vasile Blaga susţine intenţia UDMR de a ataca în contencios-administrativ ordonanţa prin care au fost retrase sume alocate primăriilor şi consiliilor judeţene din fondul de rezervă al Guvernului.

 

"Liderii UDMR au dreptate. În ultimii patru ani în judeţul Bihor, pentru că nu avem majoritate în consiliu, primarii noştri nu au primit un leu sume de echilibrare. Este păcat ca acum când au primit bani puţini pentru a cofinanţa proiecte europene, pentru a-şi plăti datoriile sau pentru a plăti salariile funcţionarilor, să dea înapoi ce nu au cheltuit. De aceea eu i-am sfătuit pe primarii noştri să dea în judecată Guvernul şi sunt convins că îşi vor primi banii înapoi", a declarat duminică pentru AGERPRES Vasile Blaga, care a participat la Tulcea la lansarea candidaţilor PDL la alegerile locale.

Pe de altă parte, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, consideră că "este dreptul fiecăruia să decidă" în ceea ce priveşte sumele returnate la Fondul de rezervă al Guvernului.

"Din punctul meu de vedere, Guvernul administrează ţara şi ia decizii. Este dreptul fiecăruia de a le contesta", a declarat pentru AGERPRES ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, care a participat la ceremonia de învestitură a noului prefect al judeţului Tulcea.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a anunţat sâmbătă că Uniunea va ataca în contencios-administrativ ordonanţa de urgenţă a Guvernului Ponta prin care au fost retrase sumele alocate primăriilor şi consiliilor judeţene din Fondul de rezervă al Guvernului, susţinând că alocările făcute de Cabinetul Ungureanu nu au fost pe criterii politice, ci pe baza necesităţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor