PDL cere guvernului să activeze de urgenţă programul naţional antisecetă

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu a afirmat că "cerem de urgenţă guvernului să repună pe o bază legală Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, să activeze urgent programul naţional anti-secetă şi alocarea resurselor pentru continuarea investiţiilor în sistemul de irigaţii".
Adriean Videanu (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Mihut Savu
12.07.2012

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a afirmat că "cerem de urgenţă guvernului să repună pe o bază legală Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, să activeze urgent programul naţional anti-secetă şi alocarea resurselor pentru continuarea investiţiilor în sistemul de irigaţii".

Această cerere survine în contextul în care seceta s-a instalat în ultimele săptămâni şi se aşteaptă scăderi importante ale producţiei agricole, existând riscul ca alimentele să se scumpească semnificativ în următoarea perioadă de timp.

De asemenea, Videanu a ţinut să menţioneze că bugetul ANIF pentru investiţii, care ar putea preîntâmpina efectele secetei, este de 65 milioane Ron, în timp ce costurile organizării referendumului sunt de 95 milioane Ron, şi că „guvernul ar trebui să răspundă din acest punct de vedere”.

Videanu recomandă activarea de urgenţă a schemei de minimis pentru fermieri aprobată de CE. Aceasta ar avea, conform declaraţiilor sale, un disponibil de 965 milioane euro, sumă din care fiecare fermier ar putea primi până la 7500 euro pe exploataţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor