Pavelescu, atac furibund la adresa actorilor: Voi sunteţi adevăraţii "roşii"! La muncă pe şantier!

Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)

Preşedintele a ceea ce încă se intitulează PNŢCD, Aurelian Pavelescu îi atacă dur, într-o postare pe Facebook, pe actorii care au protestat în stradă împotriva tăierilor de bugete din domeniul culturii.

Astfel, Pavelescu - cunoscut atât pentru sprijinul acordat PSD şi în particular lui Liviu Dragnea, cât şi pentru atacurile la adresa magistraţilor protestatari - ţine să-i trimită pe actori la muncă pe şantiere şi îi acuză că ei sunt adevăraţii ”roşii” care trăiesc mâncând din sudoarea poporului.

Vituperările lui Pavelescu vin în condiţiile în care, indignaţi de faptul că în timp ce coaliţia la putere se laudă cu creştere economică record, bugetele pentru cultură sunt tot mai sărace, actorii au ieşit în Piaţa Victoriei pentru a protesta. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

"ACTORII ŞI PROTESTELE - SĂ FIE PLĂTIŢI CA ÎN COMUNISM, DAR SĂ TRĂIASCĂ ÎN CAPITALISM! SE POATE AŞA CEVA? EU CRED CĂ NU! E NEVOIE PE ŞANTIERE! CE ZICEŢI D-LE CARAMITRU?

De câţiva ani, un grup de actori - unii cu faimă - s-a găsit în fruntea protestelor împotriva ”ciumei roşii”, ridicând în slăvi linia corporatisto-neomarxisto-globalizantă. Linia care spune că statul nu trebuie să-i protejeze pe săraci prea mult, nişte leneşi rămaşi din comunism; că pensionarilor să nu li se mărească pensiile fiind retrograzi, cu mentalitate comunistă, care dacă iau bani mai mulţi îi îndatorează pe nepoţi; iar asistaţii social... ”LA MUNCĂ!” Dar, mai ales, că aparatul de stat este supradimensionat, o dovadă a corupţiei generalizate.

Ce vedem noi acum? Că actorii sunt, de fapt, categoria cea mai mult subvenţionată de acest stat ”corupt” şi care fură de la oamenii care aduc realmente plus-valoare (corporatiştii), pentru a da la ”privilegiaţii asistaţi social”, adică şi la actori.

Păi, cum, voi, actorii, nu trăiţi din ce produceţi? Că aşa e cu corporatiştii. Cum, luaţi de la copiii abandonaţi, din banii de la sănătate şi de la cei care nu au medicamente pentru cancer, de pildă? Cum, sunteţi cerşetori la bugetul de stat? Nu e bine deloc! (...) De ce să plătească societatea pentru voi? Nu ziceţi voi cu... meritocraţia? Şi, dacă nu e, nu e!", scrie, pe Facebook, Pavelescu.

Auto-intitulatul ţărănist le mai transmite actorilor că sunt asistaţi social:

"Pentru a vă acoperi nula, v-aţi gândit să luaţi bani de la statul pe care-l înjuraţi, dar să daţi bine la corporatişti şi să urlaţi sloganele lor. Dar, uite, că aceştia, corporatiştii, care muncesc de le crapă capul la stăpânii lor - noul proletariat -, cu credite în bănci pentru un apartament mai scump şi o maşină nouă, nu sunt dispuşi chiar deloc să vă plătească ei salariile; un bilet la teatru sau film ajunge, când au chef!

Eu zic aşa: să primiţi şi voi, ca şi ei, corporatiştii, din munca voastră. Aşa cum e şi afară. Cei care rezistă şi... ”se vând”, bravo lor, cei care nu, se găseşte de muncă: şantierele au nevoie de forţă de muncă azi mai mult ca oricând. Aaaaa, n-ar fi bine aşa? Sau voi vreţi să fiţi plătiţi ca în comunism, de la stat, dar să trăiţi ca în capitalism, dar fără să munciţi ca în corporaţii?

(...) Astfel încât, dacă mă gândesc bine, voi sunteţi adevăraţii ”roşii”, transformaţi însă, în bufonii corporaţiilor de unde nu veţi primi decât dispreţ, nimic altceva decât biletele de la teatru, dar care nu vă asigură, chiar deloc, traiul de la o zi la alta. Asistaţii sociali ar trebui să fie alţii, nu voi, orfanii, cei cu handicap, marginalii...!

Iar cei care reuşesc să fie artişti adevăraţi, nicio grijă, poporul vă va iubi mult şi va plăti din mult-puţinul pe care îl are cu bucurie, să fiţi fericiţi!", adaugă politicianul.