Patru stadioane din Bucureşti vor trece printr-un proces de modernizare înaintea CE 2020

Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf vor fi refăcute pentru a putea fi folosite pentru antrenamentele echipelor naţionale calificate la EURO 2020, unde ţara noastră va găzdui patru meciuri.
Stadionul Rapid din Giuleşti.
Stadionul Rapid din Giuleşti. (Rapid Bucureşti/facebook)

România va investi aproximativ patru miliarde de euro pentru organizarea celor patru meciuri pe care ţara noastră le va găzdui la Campionatul European din 2020. În acest sens, patru stadioane din capitală vor trece printr-un proces de modernizare care va trebui să fie gata până la debutul turneului final: Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf.

Bucureştiul se numără printre cele 13 oraşe care au fost alese de UEFA să găzduiască meciuri la EURO 2020. Astfel, pe Arena Naţională se vor juca trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, urmând ca stadioanele refăcute să fie folosite pentru antrenamentele echipelor naţionale participante la competiţia continentală.

Dacă România se va califica la Euro 2020, tricolorii vor disputa două partide din faza grupelor chiar la Bucureşti.

Reprezentanţi ai cluburilor care au în proprietate arenele, au avut o întâlnire cu oficialii Companiei Naţionale de Investiţii. Stadionul din Giuleşti şi cel din Ştefan cel Mare vor fi refăcute din temelii, iar arena din Ghencea va fi doar modernizată.

Anul acesta se vor face documentele şi de la anul se vor începe lucrările. Sunt fericită pentru că stadionul Rapid se va dărâma şi se va construi altul nou, care va avea 18 000 de locuri şi trebuie să fie gata până în 2020. Mai cred şi în salvarea echipei de fotbal", a declarat preşedintele CS Rapid, Vali Ionescu-Caciureac.

Şi Stadionul Naţional de Rugby, Arcul de Triumf, va avea o cu totul altă faţă înaintea Euro 2020.

"Va fi un stadion nou, modern. Am intrat în linie dreaptă şi mă bucur pentru acest lucru, pentru că suntem susţinuţi în acest proiect. Am alergat foarte mult, mai mult ca la maraton, am avut răbdare şi ne bucurăm că am profitat de această ocazie să avem un stadion modern, acoperit, cu peste 8.000 de locuri. Vom organiza şi Campionatul Mondial de rugby pentru juniori în 2019 la Bucureşti. Va fi un stadion ultramodern, deschis publicului din ţară şi din Bucureşti. Nu va mai fi un stadion doar de rugby, de aceea se face o bază sportivă, ca să se joace orice sport pe această bază sportivă, să ne bucurăm împreună de acest stadion, de această instalaţie. Va fi şi un centru de recuperare deschis sportivilor de înaltă performanţă. În principiu, în doi ani va fi finalizată această construcţie. Sunt busculat un pic de forurile internaţionale pentru că în 2019 am obţinut organizarea Mondialului de rugby pentru juniori", a adăugat şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Haralambie Dumitraş.