Patricia Ţig, victorie muncită şi calificare în optimi la Seul

După succesul Anei Bogdan, a doua jucătoare venită din calificări se califică în optimi la turneul de la Seul.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig.
Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig. (LIQUI MOLY OPEN Karlsruhe/facebook)

Patricia Ţig (locul 124 WTA) s-a calificat în optimi la turneul Korea Open de la Seul, cu premii în valoare de 250.000 USD. Ea a reuşit să treacă de o jucătoare din Muntenegru - Danka Kovinic (117 WTA), scor 6-4, 3-6, 7-6(3), după trei ore de joc.

După lunga pauză cauzată de accidentări, Patricia a pornit mult mai determinată şi a ajuns anul acesta în finală la turneul de la Bucureşti, sferturi la Jurma, optimi la Hiroshima şi a câştigat titlul la turneul de a Karlsruhe.

La recentul turneu de la Seul, Patricia nu a vrut să cedeze în faţa lucky looserului de 24 de ani Danka Kovinic, astfel că după ce a câştigat un set, a fost dominată în setul secund, în decisiv s-a mers cap la cap, a făcut break în ghemul 8, dar nu a putut închide partida cu serviciul la 5-3. Soarta meciului s-a decis în tiebreak, unde Patricia a dominat din nou, valorificând a treia minge de meci.

După victoria obţinută, Patricia Ţig primeşte 30 de puncte WTA (plus 18 din calificări) şi un premiu financiar de 3.400 USD.

În turul următor, românca o va întâlni pe spaniola de 21 de ani Paula Badosa (88 WTA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport