Patinaj artistic: Absenţe de marcă la Campionatele Mondiale din Japonia

Patinatorul canadian Patrick Chan. (Matthew Stockman / Getty Images)
Epoch Times România
04.03.2014

Canadianul Patrick Chan (23 ani), campionul mondial en titre şi vicecampion olimpic la Soci, nu va face deplasarea în Japonia pentru Campionatele Mondiale de patinaj artistic, programate în perioada 24-30 martie, competiţie de la care vor lipsi şi medaliaţii cu aur şi argint la JO 2014 în proba de dans.

"După Jocurile Olimpice, am ţinut cont de faptul că mă voi putea reîntoarce direct la antrenament. Ştiu că nu voi patina bine, fiind că nu sunt la 100% din capacitatea mea şi atunci când sunt apt, sunt complet convins de ceea ce fac. Cred că este o decizie înţeleaptă aceea de a lipsi de la acest eveniment", a precizat triplul campion al lumii (2011, 2012, 2013).

Compatrioţii lui Chan, Tessa Virtue şi Scott Moir, campioni olimpici în 2010, la Vancouver, şi medaliaţi cu argint în proba de dans de la JO 2014, au anunţat la rândul lor că vor lipsi de la Mondialele nipone.

"Jocurile Olimpice au reprezentat momentul ideal pentru a pune capăt sezonului nostru", au explicat cei doi într-un comunicat, lăsând totodată să planeze suspansul asupra viitorului lor sportiv. "Va trebui să evaluăm în continuare dacă avem suficient foc interior şi dacă dorim să continuăm competiţia", au adăugată Virtue şi Moir.

Marii rivali ai canadienilor, americanii Meril Davis şi Charlie White, campionii olimpici de la Soci, au anunţat la rândul lor că nu vor participa la Campionatele Mondiale 2014.

"Acum, după ce am avut timp pentru a discuta proiectele noastre pentru restul sezonului, am decis să nu disputăm Campionatele Mondiale. Suntem încântaţi că am încheiat ciclul olimpic cu prestaţia noastră de la Soci", a explicat Meril Davis într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia americană de patinaj artistic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor