Pastor canadian, arestat pentru că a ţinut slujbe pe timpul pandemiei, obţine o victorie majoră în instanţă

Pastorul canadian Artur Pawlowski arestat pe autostrada din Calgary, 8 mai 2021
Pastorul canadian Artur Pawlowski arestat pe autostrada din Calgary, 8 mai 2021

Cele mai multe dintre naraţiunile din jurul pandemiei de Covid şi a lockdown-urilor au fost ilogice şi eronate, bazate mai degrabă pe propagandă şi frică, decât pe ştiinţă şi raţiune. O problemă cheie care nu a fost niciodată abordată de susţinătorii lockdown-urilor a fost problema "riscului". Nu are fiecare individ dreptul natural de a-şi asuma orice risc pe care îl consideră acceptabil atunci când vine vorba de propria sănătate? Dacă un grup de oameni vrea să meargă la o slujbă religioasă şi îşi asumă riscul de a se îmbolnăvi de Covid, nu au dreptul să facă acest lucru?, relatează Zero Hedge.

Desigur, susţinătorii lockdown-urilor vor susţine că cei care refuză să se conformeze măsurii obligativităţii purtării măştilor nu au dreptul să pună "alţi oameni în pericol", dar cât de mult risc din partea Covidului există cu adevărat?

Conform mai multor zeci de studii independente şi revizuite de colegi din întreaga lume, "riscul" real de deces cauzat de Covid este limitat. Studiile indică faptul că rata de fatalitate a infecţiei (RFI) cu Covid este cuprinsă între 0,23% şi 0,27% în sânul populaţiei. Aceasta este ştiinţa mainstream contrară despre care mass-media vorbeşte rareori, continuă site-ul citat.

Astfel, 99,7% dintre toţi oamenii (conform ştiinţei) nu se confruntă în medie cu niciun risc mortal din cauza celor mai grave variante de Covid. RFI este, în cele mai multe cazuri, cea mai exactă statistică privind rata mortalităţii unui virus, deoarece ia în considerare cazurile asimptomatice. Rata de mortalitate a cazurilor (RMC), statistica utilizată mai des de către mass-media mainstream nu este cea mai exactă. Chiar şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii notează pe site-ul său web că: "Adevărata gravitate a unei boli poate fi descrisă prin rata de mortalitate a infecţiei...".

Dacă se compară Covidul cu un virus precum cel al gripei spaniole, care a ucis peste 50 de milioane de oameni în întreaga lume, potrivit CDC, s-ar putea crede că ar exista o anumită măsură de reţinere atunci când vine vorba de încălcarea libertăţilor publicului. Nu. Nivelul relativ scăzut de risc asociat cu Covid nu a însemnat nimic pentru guverne sau instituţii globale. Acestea au înaintat ca nişte tauri într-un magazin de porţelanuri, spărgând tot ce le stă în cale şi tratând "măsurile" unilaterale privind obligativitatea purtării măştilor ca şi cum ar fi fost legi.

Din fericire, valul s-a întors încet înapoi, iar rezistenţa la lockdown-uri şi la paşapoartele de vaccinare a fost mai răspândită decât se pare că se aşteptau mulţi oficiali. În cele mai multe state conservatoare din SUA, lockdown-urile au luat sfârşit rapid, în multe cazuri în câteva luni, odată ce s-a realizat că virusul SARS-cov-2 nu este ucigaşul de populaţie pe care mass-media, CDC şi OMS îl făcuseră să pară. Statele americane albastre de stânga şi ţări precum Canada nu au fost la fel de norocoase.

Pastorul canadian Artur Pawlowski a experimentat pe propria piele toată povara autoritarismului medical atunci când, la 9 mai 2021, pe când încerca să ţină o slujbă religioasă pentru enoriaşii săi a fost arestat împreună cu fratele său, Dawid Pawlowski, pentru "incitare la o adunare în persoană".

În octombrie 2021, un judecător a hotărât că pastorul a încălcat un ordin de sănătate privind pandemia de Covid. Pedeapsa a fost bizară şi orwelliană. A fost amendat aspru şi, ori de câte ori vorbea în public despre Covid, i se cerea să recite o declaraţie aprobată de guvern care spunea că "majoritatea experţilor medicali susţin distanţarea socială, măştile de faţă şi vaccinurile". Când instanţa spune "majoritatea experţilor", se referă, desigur, la "experţii" plătiţi de guvern. Există mulţi experţi medicali care nu sunt de acord cu eficacitatea lockdown-urilor şi a altor măsuri obligatorii.

Cercetătorii, având la îndemână peste 18.000 de studii şi efectuând patru niveluri de screening, au găsit 24 de lucrări care ar oferi o comparaţie riguroasă a efectelor lockdown-urilor. Aceştia au constatat că lockdown-urile au redus mortalitatea în rândul bolnavilor de Covid în Statele Unite şi în Europa cu doar 0,2 procente în medie. Ei au analizat, de asemenea, măsurile de izolare forţată, precizând că au redus mortalitatea cu doar 2,9 procente în medie.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie finală:

"În timp ce această meta-analiză concluzionează că lockdown-urile au avut efecte reduse sau chiar inexistente asupra sănătăţii publice, acestea au impus costuri economice şi sociale enorme acolo unde au fost adoptate. În consecinţă, politicile de lockdown sunt nefondate şi ar trebui să fie respinse ca instrument de politică în caz de pandemie."

Săptămâna trecută, o curte de apel a decis ca ordinul Agenţiei de Sănătate din Alberta care interzice "adunările publice ilegale" nu a fost "suficient de clar şi lipsit de ambiguitate" în legătură cu familia Pawlowski.

"Recursurile fraţilor Pawlowski sunt admise. Constatarea de sfidare şi ordinul de sancţionare se anulează. Amenzile care au fost plătite de ei trebuie rambursate", a susţinut completul de judecată format din trei membri.

Pastorul Pawlowski a crescut sub regimul comunist în Polonia şi probabil că aceasta este cauza refuzului său de a se conforma. El s-a mai confruntat cu toate acestea înainte, inclusiv cu persecuţia religioasă inerentă societăţilor comuniste.

Această victorie juridică ne reaminteşte clar că teama legată de potenţialele evenimente de criză este adesea exploatată şi abuzată de guverne pentru a elimina libertăţile personale şi protecţiile legale, a mai precizat Zero Hedge.

În aceste momente din istorie, drepturile individuale sunt mai importante, nu mai puţin importante, deoarece, ori de câte ori există o criză, cele mai rele tipuri de tirani tind să iasă din ascunzătoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe